Sfarsitul de saptamana se va caracteriza printr-o vreme foarte putin omogena la nivelul tarii noastre, cu multe ploi in aversa in jumatatea vestica, in timp ce zonele estice vor beneficia de un cer mai mult senin, insa pretul platit va fi canicula. In vest si sud-vest se vor inregistra atat cantitati de apa foarte insemnate, ce vor putea produce inundatii localizate, cat si vijelii cu grindina de dimensiuni medii si mari.
Vineri dupa-amiaza si seara vremea va fi in general instabila in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures si vestul Olteniei, unde pe arii extinse vor cadea averse de ploaie insotite de frecvente descarcari electrice si izolat de grindina. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 10-15 mm si izolat 20-30 de mm, cu precadere in Banat, nord-vestul Olteniei si sudul Crisanei. In Moldova, Muntenia si Dobrogea cerul va ramane variabil, iar sansele pentru precipitatii vor fi minime. Vantul va sufla in general slab pana la moderat, cu unele intensificari trecatoare la tare in cursul pranzului in vestul extrem al tarii si in Lunca Dunarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 23 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 23-26 de grade in Banat si Crisana, 30-35 de grade in Oltenia, 32-37 de grade in Muntenia, 28-33 de grade in Dobrogea si 23-28 de grade in Moldova. In sudul Munteniei indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, astfel incat disconfortul termic resimtit va fi unul moderat.
Sambata ploile torentiale vor continua in vestul Olteniei, Banat, Crisana si vestul Transilvaniei, pe masura ce depresiunea mediteraneana foarte bine definita va incepe sa retrogradeze. Nu vor lipsi descarcarile electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii si mari in mod izolat, cat si intensificarile puternice ale vantului, asociate cu momentele de inceput ale averselor. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 20-30 de mm si izolat 40-50 de mm, existand riscul producerii unor viituri rapide, in special pe raurile de munte. In restul zonelor vremea va fi in antiteza cu cea din vest, caldura urmand sa persiste, pe fondul unui cer variabil spre mai mult senin. In sud-vest temperaturile vor scadea dramatic, atat datorita nebulozitatii accentuate cat si a unui aer mai rece advectat dinspre nordul continentului. Vantul va sufla in general slab pana la moderat in aproape toate regiunile, cu exceptia Olteniei, unde datorita gradientului baric ridicat (ciclon/anticiclon), poate prezenta unele intensificari trecatoare la tare in special pe durata dupa-amiezii. Maximele termice vor fi situate in general intre 26 si 31 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana, 26-31 de grade in Oltenia, 31-36 de grade in Muntenia, 28-33 de grade in Dobrogea si 27-32 de grade in Moldova, cu valori posibil usor mai scazute in nordul extrem al regiunii.
Duminica instabilitatea atmosferica se va mentine in Oltenia, Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, de aceasta data si nordul Moldovei urmand sa aiba parte de unele averse. Modul stratiform-torential al ploilor va favoriza din nou acumularea unor cantitati insemnate de apa, local de pana la 15-20 de mm si izolat 30-40 de mm (mai ales in Banat si Crisana), iar riscul pentru producerea unor inundatii localizate – mai ales pe raurile de munte – va persista in Banat si sudul Crisanei. Cu toate ca si in sudul tarii se va resimti o usoara racire, aici vremea va continua sa fie in general frumoasa, cu sanse minime pentru averse. Vantul va sufla slab pana la moderat in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud (si cu precadere in Lunca Dunarii) va prezenta unele intensificari trecatoare la tare in cursul pranzului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat si Crisana (in aceste regiuni valorile termice vor fi cu mult sub media climatologica a perioadei), 26-31 de grade in Oltenia, 31-36 de grade in Muntenia si Dobrogea (cu valori posibil usor mai scazute in Delta Dunarii si in sudul litoralului) si 30-35 de grade in Moldova.