Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme in general frumoasa in interiorul arcului carpatic, in conditiile unui regim anticiclonic foarte puternic „inregimentat” in cea mai mare parte a Europei (cu valori de presiune de pana la 1045 de milibari la centru). De asemenea, regiunile vestice si centrale vor beneficia de valori de temperatura considerabil mai ridicate pentru jumatatea lunii februarie, abaterile termice pozitive urmand sa fie de pana la 3-5 grade Celsius. Doar estul Transilvaniei va avea parte de temperaturi scazute, in special noaptea si dimineata. In acelasi timp, sudul si indeosebi estul Romaniei vor ramane sub influenta unui aer arctic de origine continentala (mai putin in week-end, cand se va incalzi si in aceste regiuni), iar vantul mai mult slab va consolida inversiunile termice deja formate in ultimele zile. In consecinta, temperaturile vor ramane foarte scazute inclusiv pe timpul zilei, iar noaptea si dimineata va fi ger puternic (mai ales in prima parte a saptamanii, cand minimele termice pot cobori izolat sub -15 grade Celsius in nordul Moldovei). Concomitent, umiditatea captata de deasupra Marii Negre in conditiile unei circulatii a aerului preponderent estica va favoriza persistenta norilor stratiformi si a cetii, care va fi asociata local de chiciura si chiar si de unele fulguieli slabe.
Luni vremea va fi frumoasa in zonele intracarpatice ale tarii, cu un cer variabil spre mai mult senin. In sud si est insa norii josi vor acoperi cerul in cea mai mare parte a zilei, iar local vor exista conditii pentru depuneri de chiciura si fulguieli slabe. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a teritoriului, doar pe litoral putand sa prezinte unele intensificari cu totul trecatoare la tare in cursul pranzului. Dimineata va fi geroasa in depresiunile din estul Transilvaniei, in Moldova si local si in Muntenia, in orase precum Miercurea-Ciuc sau Joseni temperaturile minime putand cobori usor chiar si sub valoarea de -20 de grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures (cu valori usor mai scazute asteptate in estul Transilvaniei), 2-7 grade in Banat si Crisana, -3…2 grade in Oltenia, -5…0 grade in Muntenia si Dobrogea si -7…-3 grade in Moldova.
Marti vremea va continua sa ramana frumoasa in vestul si in centrul Romaniei, in timp ce in sud si est in special in prima parte a zilei nebulozitatea de tip stratiform va persista, iar in zona litorala mai sunt asteptate unele fulguieli slabe trecatoare. Vantul se va intensifica treptat in nordul Moldovei, unde va sufla cu rafale de pana la 40-50 de km/h, in restul regiunilor tarii acesta urmand sa ramana mai mult slab. Temperaturile maxime se vor situa in general intre -2 si 3 grade in Transilvania si Maramures, 2-6 grade in Banat si Crisana, -3…2 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -3…1 grad in Moldova. Dimineata in Moldova si in depresiunile din estul Transilvaniei valorile minime de temperatura mai pot cobori pana la -20…-15 grade Celsius.
Miercuri vremea se va incalzi usor in zonele joase din sud si est mai ales, pe masura ce dinspre nordul continentului va sosi o masa de aer, care, desi va avea aproximativ acelasi profil termic ca precedenta, gradientul baric aferent mai ridicat va favoriza intensificarea vantului si implicit „spargerea” inversiunilor formate in stratul de aer din imediata vecinatate a suprafetei terestre. In Moldova, Baragan si Dobrogea se vor semnala pe spatii extinse ninsori slabe cantitativ, in timp ce regiunile intracarpatice vor beneficia in continuare de o vreme frumoasa atat ca aspect, cat si din punct de vedere termic. Vantul va sufla tare in Moldova, Baragan si Dobrogea, unde va atinge la rafala 60-70 de km/h, iar in Moldova va viscoli atat zapada prezenta pe sol, cat si cea care se va depune ulterior (in strat de pana la 2-3 centimetri). In restul zonelor tarii vantul va sufla slab, cel mult slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures, 3-8 grade in Banat si Crisana, 4-9 grade in Oltenia (cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra in partea estica a regiunii), 0-4 grade in Muntenia si Dobrogea si -1…3 grade in Moldova.
Joi in prima parte a zilei vor mai cadea local unele ninsori slabe in sudul si in sud-estul Romaniei, in timp ce in restul regiunilor cerul se va mentine mai mult senin. Vantul se va domoli in estul tarii pe masura „relaxarii” treptate a gradientului baric, in toate regiunile urmand sa sufle slab, cel mult slab pana la moderat. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 0-5 grade in Transilvania si Maramures, 4-9 grade in Banat si Crisana, -1…4 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -3…2 grade in Moldova. Dimineata si noaptea va reveni gerul in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, unde temperaturile minime pot cobori pana la -15 grade Celsius.
Vineri vremea va deveni frumoasa in cea mai mare parte a tarii, cu un cer variabil spre mai mult senin, si se va incalzi usor fata de joi. Doar dimineata vor mai fi conditii pentru formarea cetii pe vai si in depresiuni, care va fi asociata local si cu depuneri de chiciura. Vantul va sufla slab in vestul, centrul si nordul tarii si moderat in sud si est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 1 si 6 grade in Transilvania si Maramures, 5-10 grade in Banat si Crisana, 0-5 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -2…3 grade in Moldova. Astfel, regiunile extracarpatice vor reveni la un regim termic normal pentru aceasta perioada a anului, insa dincolo de Muntii Carpati alt anotimp – primavara – se va fi instalat deja de cateva zile bune.
In week-end vremea va fi in general frumoasa si calda in toata tara, cu un aspect primavaratic, pe masura ce inversiunile termice vor disparea treptat datorita insolatiei din ce in ce mai ridicate de pe timpul zilei. Duminica seara vor exista unele conditii pentru ploi slabe in nord-vestul teritoriului, insa acestea se vor semnala doar pe arii restranse. Vantul va sufla slab pe parcusul zilei de sambata peste tot, dar duminica acesta va prezenta unele intensificari trecatoare la tare in extremitatea nordica a teritoriului. Valorile termice vor fi considerabil mai ridicate raportandu-ne la normalul climatologic al perioadei in toata tara, cu maxime ce pot atinge chiar si 13-14 grade Celsius in Banat duminica, in timp ce temperaturile cele mai scazute din timpul dupa-amiezii se vor inregistra in nordul Moldovei, unde nu vor trece de 2-4 grade Celsius atat sambata cat si duminica.