Desi primavara se apropie cu pasi repezi, inceputul intervalului va mai aduce cateva precipitatii solide in sudul Moldovei si in regiunile intracarpatice. Ca urmare a intensificarii circulatiei maselor de aer la nivel continental, dupa mijlocul saptamanii se va produce o incalzire accentuata a vremii iar temperaturile pot ajunge pana la 16-18 grade Celsius in sudul Romaniei – in consecinta precipitatiile care vor aparea vor fi mai ales sub forma de ploaie. Vantul va fi si el un factor de interes spre sfarsitul intervalului, cand o foarte extinsa depresiune formata in nordul Europei va afecta cu extremitatea sa sudica si Romania, producand rafale puternice de vant, dar si precipitatii in special in vestul, centrul si nordul teritoriului.
Luni vremea va fi in general inchisa in regiunile extracarpatice ale tarii, unde se vor semnala pe spatii relativ extinse precipitatii mixte, slabe cantitativ. Dupa orele pranzului insa vor fi exclusiv ploi, iar aria lor se va restrange treptat catre sud-estul extrem. Spre seara cateva precipitatii mixte foarte slabe isi vor face aparitia si in nord-vestul tarii. Vantul va sufla slab pana la moderat aproape peste tot, doar in Lunca Dunarii si pe litoral putand sa prezinte unele intensificari trecatoare la tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures, 3-8 grade in Banat si Crisana, 4-9 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in Lunca Dunarii, unde stratul de zapada inca prezent pe sol va mai limita cresterea temperaturilor), in timp ce Moldova va avea parte la pranz de temperaturi de pana la 2-6 grade Celsius.
Marti un front atmosferic venit dinspre nord-vestul continentului va aduce precipitatii mixte pe arii extinse in vestul, centrul si nordul tarii (dar mai mult ploi dupa orele diminetii), iar spre seara local si in sud si est, insa cantitatile de apa vor fi nesemnificative, doar in Maramures existand conditii pentru acumularea de pana la 10-15 mm. Vantul se va intensifica treptat in toata tara, iar in jumatatea nordica va sufla cu rafale de pana la 60-70 de km/h, in timp ce la munte va viscoli si spulbera zapada depusa. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 1 si 6 grade in Transilvania si Maramures, 4-8 grade in Banat si Crisana, 5-10 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 4-9 grade in Moldova.
Miercuri aspectul vremii va fi in ameliorare in regiunile sudice si estice, insa precipitatiile vor continua sa cada pe arii relativ extinse in Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei, unde izolat se vor acumula pana la 15-20 de mm. De aceasta data vor fi mai ales ploi, datorita unui aer mai cald care va fi advectat dinspre sudul continentului pe partea anterioara a frontului. Vantul, desi in ameliorare usoara fata de ziua precedenta, va mai avea unele intensificari temporare la tare in nordul teritoriului, in rest urmand sa sufle slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Banat si Crisana, 10-15 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova.
Joi vremea va continua sa se incalzeasca usor, insa frontul atmosferic va fi stationar (paralel cu tara noastra, pe o circulatie preponderent sud-vest – nord-est), astfel incat in nord-vestul teritoriului va continua sa ploua moderat. In Maramures, datorita ascensiunii orografice a norilor cantitatile de apa pot ajunge izolat pana la 20-30 de mm, iar la altitudini mai mari de 1500 de metri se vor semnala si lapovite si ninsori. Vantul se va reintensifica in toata tara, iar in nordul Transilvaniei si al Moldovei va sufla cu rafale de pana la 60-80 de km/h, in timp ce la munte acestea vor depasi usor 100 de km/h. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat si Crisana, 12-17 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori estimate a se inregistra in sudul Olteniei) si 9-14 grade in Moldova, cu valori posibil usor mai scazute in nordul regiunii.
Vineri un impuls al unei noi depresiuni atlantice dinspre vest va impinge intr-un final frontul atmosferic stationar catre est, astfel incat, desi in prima parte a zilei precipitatiile (mai ales sub forma de ploaie la inceput, apoi ninsori) se vor semnala cu precadere in regiunile intracarpatice, acestea vor migra dupa orele pranzului si spre sudul si estul teritoriului, insa aici vor fi mult mai slabe cantitativ si se vor semnala doar pe spatii restranse. Din nou in nord-vest izolat se pot strange pana la 15-20 de mm, iar datorita vitezei mari de deplasare a benzilor de precipitatii, se va crea si instabilitate atmosferica pe verticala, implicit existand conditii si pentru producerea catorva descarcari electrice razlete (mai ales in Banat). Vantul va sufla foarte tare in nordul Romaniei, cu rafale ce vor ajunge pana la 70-90 de km/h, dar viteze ale vantului de pana la 60-70 de km/h se pot atinge si in sud si est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 7 si 12 grade in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat si Crisana, 13-18 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 11-16 grade in Moldova.
In week-end, acelasi tipar de circulatie zonala la nivel european se va mentine, iar in consecinta tara noastra va fi afectata de fronturi atmosferice in succesiune pugilistica, insa doar in regiunile intracarpatice va ploua, in sud si est norii vor ajunge mai degraba saraciti de precipitatii. Vantul va continua sa sufle foarte tare mai ales pe parcursul zilei de sambata, cand se va produce si o usoara racire a vremii, dar duminica odata cu o noua crestere a temperaturilor, acesta se va diminua in intensitate pe intreg teritoriul Romaniei, doar in sudul si in nord-estul extrem mai putand prezenta unele intensificari cu totul trecatoare la tare.