Urmatorul interval va aduce o vreme schimbatoare pe teritoriul tarii noastre, insa in amelioare ca aspect in comparatie cu zilele precedente – care au fost dominate de o instabilitate pronuntata si precipitatii importante cantitativ in majoritatea zonelor. In prima parte a intervalului unele averse de ploaie insotite de descarcari electrice isi vor mai face aparitia in special in vestul, centrul si nordul tarii, pentru ca sfarsitul saptamanii sa aduca o vreme frumoasa si in incalzire peste tot, ca urmare a extinderii in intreg estul Europei a unui maxim de presiune atmosferica. Regimul termic va fi mai putin „darnic” in regiunile extracarpatice, unde circulatia estica in troposfera inferioara va advecta un aer usor mai rece de deasupra apelor Marii Negre.
Luni vremea va fi in general frumoasa in toate regiunile tarii pana spre orele pranzului, cand instabilitatea atmosferica se va accentua usor cu precadere in sudul Transilvaniei, Subcarpatii Getici, estul Baraganului si vestul Dobrogei. In aceste zone pe spatii relativ restranse isi vor face aparitia unele averse de ploaie insotite si de descarcari electrice, insa cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative. Vantul va sufla slab pana la moderat in jumatatea vestica a tarii si moderat in cea estica, iar in sud-estul extrem va putea prezenta unele intensificari cu totul trecatoare la tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 18 si 23 de grade la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in estul Transilvaniei si pe litoral, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si al Olteniei.
Marti o usoara unda de instabilitate provenita din zona Europei centrale va avansa catre tara noastra, astfel incat in prima parte a zilei sunt asteptate averse de ploaie insotite de descarcari electrice pe arii relativ extinse in vestul, centrul si nordul tarii, iar spre seara izolat si in sud si est. Singurele zone unde nu se vor semnala deloc precipitatii vor fi Baraganul, Dobrogea si sudul Moldovei. Cantitatile de apa vor fi in general nesemnificative, doar la munte cu totul izolat putandu-se acumula pana la 15-20 de mm. Vantul va sufla slab in aproape toata tara, cel mult slab pana la moderat in zona litorala si in Delta Dunarii. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 18 si 23 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 19-24 de grade in Banat si Crisana, 20-25 de grade in Oltenia si Muntenia si 18-23 de grade in Dobrogea si Moldova.
Miercuri regiunile intracarpatice vor scapa in mare parte de averse, insa acestea vor migra catre sudul si estul tarii, desi sud-estul extrem va fi in continuare cvasi-ferit de precipitatii. Nu se vor inregistra cantitati importante de apa decat cu totul izolat in nordul Moldovei si sud-vestul Olteniei, unde se pot acumula pana la 15-20 de mm. Vantul va sufla slab pana la moderat in vestul, centrul si nordul tarii si moderat in sud si est, cu unele intensificari temporare la tare asteptate in cursul pranzului in Baragan, sudul Moldovei si in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures, 20-24 de grade in Banat si Crisana, 19-24 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 17-21 de grade in Moldova.
Joi vremea se va ameliora ca aspect in toate regiunile tarii, unele averse cu totul izolate mai fiind asteptate doar in zonele montane si in Oltenia. Vantul va sufla slab in jumatatea nordica a tarii si moderat in cea sudica, iar in sud-est in special in cursul dupa-amiezii va prezenta unele intensificari trecatoare la tare, cu rafale de pana la 50-60 de km/h in camp deschis. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 18-23 de grade in Transilvania si Maramures, 21-25 de grade in Banat si Crisana, 19-23 de grade in Oltenia si Muntenia si 17-21 de grade in Dobrogea si Moldova.
Vineri vremea va fi in general frumoasa in toata tara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar dupa-amiaza cateva averse de ploaie isi pot face aparitia cu totul izolat in zonele montane, insa fara a lasa in urma cantitati importante de apa. Vantul va fi in ameliorare fata de ziua de joi in sudul tarii, unde va sufla slab pana la moderat; doar in sud-est mai poate prezenta unele intensificari cu totul trecatoare la tare. In restul zonelor vantul va sufla mai mult slab. Temperaturile maxime vor urca usor fata de ziua precedenta in zonele intracarpatice si vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 18-23 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona litorala, iar cele mai ridicate in sud-vestul Olteniei.
In week-end influenta anticiclonului est-european va fi tot mai pronuntata, astfel incat temperaturile vor fi intr-o continua crestere, in special in zonele intracarpatice. Concomitent, cerul va fi mai mult senin aproape peste tot, doar la munte in cursul dupa-amiezelor putand aparea unele innorari temporare, insa doar cu totul izolat se vor semnala si averse de ploaie. Vantul va sufla moderat in vestul extrem si in estul teritoriului atat sambata cat si duminica, in timp ce in restul zonelor acesta va fi mai mult slab. Diminetile vor fi destul de racoroase in depresiunile din estul Transilvaniei, unde minimele pot cobori pana la valori de 3-5 grade Celsius, insa dupa-amiaza va fi foarte cald in interiorul arcul carpatic: 25-30 de grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi asteptate a se inregistra in cursul zilei de duminica. In sud si est in schimb, temperaturile maxime se vor mentine la valori similare cu cele din zilele precedente, cresterile termice urmand sa fie temperate de catre circulatia predominant estica (aducatoare de aer mai rece de deasupra Marii Negre). Astfel, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova maximele termice se vor incadra in general intre 20 si 25 de grade Celsius, doar duminica in sud-vestul Olteniei acestea putand ajunge pana spre 26-27 de grade Celsius.