Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme calda spre deosebit de calda in special in prima parte a sa, cand temperaturile vor atinge 32-33 de grade Celsius in sudul Campiei Romane. Tot in prima parte a saptamanii sunt asteptate si secvente de instabilitate atmosferica mai ales in vestul, centrul si nordul teritoriului, unde pe spatii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice. A doua parte a saptamanii va aduce o vreme mai stabila, cu nebulozitate mai scazuta, dar in acelasi timp si cu temperaturi mai apropiate de media climatologica a perioadei, foarte cald mai urmand sa fie doar duminica.
Luni vremea va fi in general frumoasa in regiunile extracarpatice ale tarii, in timp ce in interiorul arcului carpatic local se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici. Cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi importante, doar la munte putandu-se strange pana la 15-20 de mm, cu totul izolat. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii, in timp ce in restul regiunilor acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in nordul extrem al teritoriului si pe litoral, iar cele mai ridicate in sudul Transilvaniei.
Marti vremea se va mentine in continuare in general frumoasa in sudul si in estul tarii, unde nu vor exista sanse pentru precipitatii, in timp ce in vest, centru si in nord instabilitatea atmosferica va ramane la cote ridicate, desi aversele nu isi vor face aparitia pe arii la fel de extinse precum pe parcursul zilei de luni. Cu toate acestea, in vestul extrem al tarii furtunile vor avea un grad de intensitate mai ridicat, in aceasta zona putand aparea si vijelii, iar izolat va cadea grindina de dimensiuni mici si chiar medii. Vantul va sufla slab pana la moderat in Transilvania si Maramures si moderat in restul regiunilor tarii. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 26 si 31 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei si pe litoral, iar cele mai ridicate in sudul Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei.
Miercuri frontul atmosferic asociat unui nucleu depresionar situat in sudul Peninsulei Scandinave va avansa tot mai mult catre tara noastra, astfel incat in prima parte a zilei aversele insotite de descarcari electrice se vor semnala cu precadere in regiunile intracarpatice, insa dupa orele pranzului acestea isi vor face aparitia local si in sud si est, unde datorita temperaturilor mai ridicate furtunile vor fi cele mai intense. Cu totul izolat cantitatile de apa vor ajunge pana la 15-20 de mm, deplasarea rapida a norilor aducatori de precipitatii urmand sa limiteze acumularea unor cantitati mai importante. Vantul va sufla moderat in vestul tarii si pe litoral, iar in rest acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul Moldovei si pe litoral, iar cele mai ridicate in Lunca Dunarii.
Joi vremea se va ameliora ca aspect in regiunile intracarpatice ale tarii, insa in sud si in est aversele vor continua sa isi faca aparitia pe spatii relativ extinse, cu precadere in cursul dupa-amiezii. Cantitatile de apa vor fi nesemnificative, doar cu totul izolat putandu-se acumula pana la 10-15 mm. Vantul va sufla in general slab in Oltenia si moderat in restul teritoriului. Temperaturile vor scadea usor fata de ziua de miercuri in toata tara si vor urca la pranz pana spre 20-25 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 25-30 de grade in Otenia (cu cele mai ridicate valori asteptate pentru sudul regiunii) si 20-25 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Vineri vremea se va ameliora ca aspect in sud si in est, doar in zonele subcarpatice din sud mai putand sa persiste unele innorari, iar cu totul izolat vor cadea unele averse slabe de ploaie. Vantul va sufla slab in vestul, centrul si nordul tarii si slab pana la moderat in sud si in est, iar pe litoral si in Delta Dunarii pot aparea unele intensificari trecatoare la tare, in special in cursul pranzului (insa rafalele nu vor depasi 40-50 de km/h). Temperaturile maxime vor creste usor fata de ziua precedenta in regiunile intracarpatice si vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Banat si Crisana, 22-27 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in nordul extrem al regiunii, iar cele mai ridicate in sud.
In week-end vom avea parte de o vreme frumoasa si calda in aproape toata tara, doar duminica urmand sa existe conditii pentru aparitia unor averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice in vestul, centrul si nordul teritoriului. Sambata valorile termice maxime vor urca pana spre 25-30 de grade la nivelul aproape intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului. Duminica vremea se va incalzi suplimentar, astfel incat temperaturile maxime vor urca pana spre 32-33 de grade Celsius in sudul Olteniei, in timp ce in Transilvania in cursul dupa-amiezii se vor inregistra valori termice mai „moderate”: intre 22 si 27 de grade Celsius.