Urmatorul interval va fi caracterizat printr-o vreme calduroasa in prima parte a sa, dar si usor instabila in special in regiunile intracarpatice ale teritoriului. In a doua parte a intervalului o patrundere de aer mai rece dinspre nordul continentului va produce o scadere a temperaturilor la nivelul intregii tari, insa precipitatiile consistente vor reveni doar in week-end, cand in cea mai mare parte a tarii se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice, local insemnate cantitativ.
Luni vremea va fi in general frumoasa in sudul si in estul tarii, in timp ce in nord-vest local spre seara vor aparea unele innorari si izolat vor cadea averse slabe de ploaie, insotite razlet si de descarcari electrice. Vantul va sufla slab in majoritatea zonelor tarii, cel mult slab pana la moderat in nord-vestul extrem si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul Transilvaniei si in Maramures, iar cele mai ridicate in zona Luncii Dunarii.
Marti vremea se va mentine in continuare frumoasa in sudul Romaniei, in timp ce dupa orele pranzului in jumatatea de nord local isi vor face aparitia unele averse slabe de ploaie. Vantul se va intensifica usor in toata tara si va sufla moderat, chiar moderat pana la tare in extremitatea nord-estica a Moldovei, cu rafale de pana la 45-55 de km/h in camp deschis. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate pentru sudul Olteniei) si 25-30 de grade in Dobrogea si Moldova, cu valori usor mai scazute estimate a se inregistra in nordul extrem al Moldovei.
Miercuri vremea se va raci in toata tara, dar mai cu seama in regiunile intracarpatice, unde temperaturile vor fi cu pana la 5-7 grade Celsius mai scazute fata de ziua de marti. Cu exceptia Olteniei si a Munteniei, in tot restul tarii vor fi conditii pentru aparitia unor averse trecatoare de ploaie, insa cantitatile de apa estimate a se inregistra vor fi nesemnificative. Vantul va sufla slab pana la moderat in Crisana si in Muntenia si moderat in restul teritoriului, cu rafale de pana la 50-60 de km/h in nordul extrem al Moldovei si in sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 18 si 23 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana, 27-31 de grade in Oltenia, 24-29 de grade in Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Moldova.
Joi vremea va fi usor mai rece in comparatie cu media climatologica a perioadei in nordul tarii si normala termic in sud. In jumatatea estica se vor mentine conditiile pentru producerea unor averse slabe de ploaie in mod local, cu precadere in cursul dupa-amiezii. Vantul va slabi in intensitate fata de ziua precedenta in majoritatea zonelor tarii, doar in nordul Moldovei urmand sa se mentina moderat. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 19-24 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat si Crisana, 24-29 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 19-24 de grade in Moldova, cu valori posibil usor mai ridicate asteptate a se inregistra in extremitatea sudica a regiunii.
Vineri vremea va fi in general frumoasa in toata tara pana spre orele serii, cand in vestul extrem isi vor face aparitia local unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice, iar cu totul izolat va cadea si grindina de mici dimensiuni. Vantul va sufla slab in aproape toate zonele tarii, cel mult moderat in vestul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 25 si 30 de grade Celsius la nivelul aproape intregii tari, cu exceptia nordului Moldovei, unde se vor inregistra maxime de cel mult 22-24 de grade Celsius.
In week-end, conform ultimelor rulari ale modelelor numerice matematice, este asteptata o racire accentuata a vremii in toata tara, ca urmare a influentei unui ciclon mediteranean, ce va advecta un aer mai rece pe partea sa posterioara. Temperaturile nu vor mai depasi 25 de grade Celsius decat local in Oltenia (pana la 28 de grade sambata), in timp ce in depresiunile din estul Transilvaniei mai ales duminica maximele termice vor fi foarte scazute pentru mijlocul lunii iunie si vor urca pana la cel mult 13-15 grade Celsius, valori cu pana la 10 grade mai scazute fata de normalul termic specific perioadei.
Pe spatii extinse in aproape toata tara se vor semnala ploi insemnate cantitativ (izolat pana la 30-40 de mm, in special in Moldova), ploi ce vor fi mai ales sub forma de aversa si se vor inregistra si descarcari electrice. Instabilitatea atmosferica cea mai pronuntata va fi in sudul tarii, unde izolat va cadea si grindina de dimensiuni mici si medii (in special pe parcursul zilei de sambata).