Dupa un sir indelungat de saptamani in care temperaturile s-au situat peste mediile climatologice ale perioadei in toata Romania, urmatoarul interval va propune o vreme mai normala termic, chiar usor mai rece in comparatie cu mediile multianuale specifice sfarsitului lunii iunie in prima parte a saptamanii. Cauza acestor temperaturi mai scazute o va constitui o advectie sustinuta de aer rece dinspre nordul Europei, tara noastra urmand sa se afle intr-o zona cu activitate ciclonica intensa. Nu vor lipsi nici precipitatiile, insa acestea vor fi mai consistente in regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde se vor acumula pana la 30-50 de mm pe intreg parcursul intervalului.
Luni vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a tarii, luni dimineata temperaturile minime urmand sa coboare pana spre 1-2 grade Celsius in depresiunile din estul Transilvaniei. In vestul, centrul si nordul tarii local se vor semnala averse slabe de ploaie, insotite razlet si de descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat aproape peste tot, cel mult moderat pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 23-28 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii.
Marti in cursul dupa-amiezii vor cadea averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice in regiunile intracarpatice, in timp ce in sud si in est cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla moderat in sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in restul zonelor tarii. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 24-29 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova.
Miercuri vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii, pe spatii relativ extinse urmand sa se semnaleze averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Cantitati de apa ceva mai insemnate (pana la 15-25 de mm), potrivit prognozei Vremea.ro, se vor înregistra izolat in Moldova si in zonele montane. Vantul va sufla moderat in sud-est si slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 23 si 28 de grade la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in estul Luncii Dunarii.
Joi activitatea ciclonica se va mentine la parametri ridicati in majoritatea zonelor tarii, pe spatii relativ extinse urmand sa cada averse de ploaie insotite de descarcari electrice si cu totul izolat de grindina. In nordul Carpatilor Orientali cantitatile de apa asteptate a se acumula vor fi mai importante, de pana la 15-20 de mm. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult moderat in zona litorala. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 21-26 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 24-29 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in nordul extrem al Moldovei.
Vineri vremea se va ameliora usor ca aspect mai ales in zonele extracarpatice, unele averse slabe de ploaie urmand sa mai cada local doar in interiorul arcului carpatic. Vantul va sufla moderat in nord-vest si in sud-vest si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in estul Luncii Dunarii) si 23-28 de grade in Moldova.
In week-end instabilitatea vremii se va mentine in vestul, centrul si nordul tarii, unde local vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa estimate a se acumula vor ajunge pana la 15-20 de mm, indeosebi in zona Muntilor Apuseni. Din punct de vedere termic vremea va fi normala, cu temperaturi ce vor fi situate in general intre 25 si 30 de grade Celsius la nivelul intregii tari, cu mentiunea ca sambata in Transilvania se pot inregistra si valori usor mai scazute (din pricina nebulozitatii), insa deopotriva si in sud-est maximele vor fi mai ridicate duminica, datorita advectiei unui aer mai cald de sorginte nord-africana.