Prima parte a intervalului va fi dominată de către instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, care se va manifesta prin averse de ploaie pe spații extinse însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii temporare. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate, până la 20-30 de mm, iar izolat până la 40-50 de mm. Din păcate, regiunea care are în acest moment cea mai mare nevoie de precipitații-sud-estul-va fi cea mai văduvită de către aversele de ploaie, aici acestea urmând să își facă apariția numai în mod cu totul izolat.
Temperaturile vor fi normale sau chiar ușor mai scăzute pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud-est valorile termice vor fi în fiecare zi (mai puțin miercuri) peste media climatologică a ultimei decade a lunii august.
Luni vremea va fi instabila in pe spatii relativ extinse in Transilvania, Maramures, Moldova, nordul Olteniei si al Munteniei, local in Banat si Crisana si izolat in rest.
Se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor ajunge pana la 20-30 de mm in mod izolat, indeosebi in zona subcarpatica a Moldovei si in sudul Transilvaniei.
Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in zona inalta a Carpatilor Orientali.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 23 si 28 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat si Crisana, 29-33 de grade in Oltenia, 30-35 de grade in Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona Luncii Dunarii), 27-32 de grade in Dobrogea si sudul Moldovei si 22-27 de grade in nordul Moldovei.
Marti instabilitatea atmosferica va ramane la cote ridicate in aproximativ aceleasi regiuni precum in ziua precedenta, din nou izolat cantitatile de apa putand ajunge pana la 20-30 de mm.
Vantul va sufla slab in majoritatea regiunilor, cel mult slab pana la moderat la munte.
Temperaturile maxime se vor situa in general intre 21 si 26 de grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 24-29 de grade in Oltenia, 29-31 de grade in Muntenia, 26-31 de grade in Dobrogea si sudul Moldovei si 22-26 de grade in nordul Moldovei, cu cele mai scazute valori asteptate in Bucovina.
Miercuri vremea se va ameliora ca aspect in toata tara, unele ploi slabe izolate urmand sa mai cada numai in primele ore ale diminetii in estul Transilvaniei si in zona centrala a Moldovei.
Vantul va sufla moderat in nordul Carpatilor Meridionali si mai mult slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 22 si 27 de grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona Zimnicea – Turnu-Magurele) si 23-28 de grade in Moldova.
Joi cerul se va mentine mai mult senin in jumatatea sudica a tarii, in timp ce in nord vor fi unele innorari temporare, insa numai izolat vor cadea unele averse slabe de ploaie.
Vantul se va intensifica treptat in nordul extrem al teritoriului si va sufla moderat spre tare mai ales in nordul Carpatilor Orientali, in timp ce in restul tarii vantul se va mentine slab, cel mult slab pana la moderat.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 28-32 de grade in Oltenia, 30-35 de grade in Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori asteptate in Baragan) si 26-31 de grade Celsius in estul Dobrogei si nordul Moldovei.
Primește următoarea prognoză pe email