Următoarele zile vor fi caracterizate de o vreme caldă spre deosebit de caldă pentru această perioadă, circulația aerului în troposfera joasă urmând să se intensifice din sector sud-vestic, astfel încât pe partea anterioară a unei depresiuni atmosferice cu centrul în zona Mării Britanii va fi advectat un aer tropical dinspre nordul Africii către sud-estul Europei. În prima parte a intervalului nu sunt așteptate să cadă precipitații, însă pe parcursul zilelor de joi și vineri, pe măsură ce frontul atmosferic se va apropia de țara noastră, instabilitatea va fi în creștere mai ales în regiunile intracarpatice, unde local se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice.
Marti vremea va fi frumoasa si calda in toata tara, numai dimineata izolat pe vai si in depresiuni urmand ca temporar sa isi faca aparitia ceata. Vantul va sufla moderat in sudul Banatului si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 25-30 de grade in Banat, Crisana si Oltenia si 23-28 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Miercuri aspectul vremii va fi similar cu cel de marti, respectiv un cer mai mult senin si temperaturi considerabil mai ridicate fata de media climatologica a ultimei decade a lunii septembrie. Vantul va sufla moderat spre tare in zona Banatului montan (cu rafale de pana la 60-70 de km/h), in timp ce in celelalte regiuni acesta va fi slab, cel mult slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 26-31 de grade in Banat, Crisana, Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului si in zona Luncii Dunarii) si 22-27 de grade Celsius in Dobrogea si Moldova.
Joi in prima parte a zilei cerul se va mentine mai mult senin in toata tara, insa dupa orele pranzului local in Banat, Crisana si vestul Transilvaniei si izolat in celelalte regiuni se vor semnala averse de ploaie insotite de fenomene electrice. Convectia nu va fi la fel de violenta precum in zilele de vara, astfel incat nu sunt asteptate sa cada cantitati insemnate de apa (numai in vestul Muntilor Apuseni si al Carpatilor Meridionali urmand sa se stranga cu totul izolat pana la 10-15 mm). Vantul va sufla slab in majoritatea regiunilor, cel mult slab pana la moderat pe crestele muntilor si in zona litorala. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 22 si 27 de grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 26-31 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 24-29 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Bucovinei.
Vineri vremea va fi usor instabila in a doua parte a zilei in regiunile intracarpatice, unde izolat sunt asteptate sa cada cateva averse slabe de ploaie, insotite pe alocuri si de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat la tare in vestul Carpatilor Meridionali, moderat in Banat si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 23-28 de grade in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat si Crisana, 27-32 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in Lunca Dunarii) si 25-30 de grade Celsius in Dobrogea si Moldova.