Următoarele zile vor fi dominate de către un regim anticiclonic de tip azoric, care va deveni tot mai puternic pe măsură ce ne vom apropia de finalul intervalului. Deși în mod uzual când presiunea este mai ridicată precipitațiile sunt puține sau lipsesc, poziționarea câmpurilor barice este importantă în acest sens, astfel încât țara noastră se va situa în partea estică a brâului anticiclonic, zonă unde, ca urmare a gradientului baric ridicat se vor forma benzi noroase pseudo-frontale, care vor aduce precipitații sub formă de ploaie îndeosebi în nordul României. Chiar și după ce presiunea atmosferică va crește tot mai mult, cerul nu se va însenina în zonele joase; centrul anticiclonului va rămâne la vest de țara noastră, iar dinspre Marea Baltică va fi advectat în continuare către sudul continentului un aer umed, care va favoriza apariția ceții și a norilor stratiformi (în anticicloni aerul circulă în sensul acelor de ceasornic).
Din punct de vedere termic totuși, vremea va fi mai caldă în comparație cu media climatologică a perioadei, neexistând încă la nord de țara noastră un “bazin” de aer rece, în condițiile în care și acoperirea cu strat de zăpadă în nordul Europei este cu mult sub media climatologică pentru această dată.
Marti vremea va fi inchisa in toata tara si va ploua pe arii extinse in majoritatea regiunilor, insa cantitati ceva mai insemnate de apa (pana la 10-15 mm) se vor acumula doar in nordul Moldovei si in sudul Transilvaniei. Vantul va sufla moderat in zona montana inalta si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 7 si 12 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 10-15 grade in Muntenia si Dobrogea si 9-13 grade in Moldova.
Miercuri cerul va fi variabil spre mai mult noros in cea mai mare parte a tarii (si cu precadere in sud), insa precipitatiile isi vor face aparitia numai izolat, mai ales sub forma de burnita. Vantul va sufla moderat pe litoral si in Carpatii Meridionali si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 11 si 16 grade in Transilvania si Maramures, 13-18 grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului), 8-13 grade in Oltenia si 10-15 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Joi va ploua pe spatii extinse in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud cerul va fi variabil. Nu se vor acumula cantitati insemnate de apa, doar in nord-vestul extrem urmand sa se stranga pana la 5-10 mm. Vantul va sufla moderat spre tare in zona Carpatilor de Curbura (aerul care va veni dinspre nord va crea efectul Coanda – acelasi care produce viscole violente iarna in acea zona), moderat pe litoral si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 10 si 15 grade Celsius in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia Moldovei, unde se vor inregistra si maxime ceva mai scazute (7-9 grade), mai ales in zona subcarpatica a regiunii.
Vineri temperaturile vor reveni la valori ceva mai normale pentru inceputul lunii noiembrie, desi in Transilvania valorile termice inca se vor situa cu 2-3 grade peste aceasta medie. Ploile care vor fi afectat in ziua precedenta regiunile nordice ale tarii vor migra in cursul zilei de vineri si catre sud, unde local se vor acumula cantitati de apa de pana la 5-10 mm, in timp ce in jumatatea nordica va mai ploua doar in Transilvania si in Moldova. Vantul va sufla moderat in sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 8-13 grade Celsius in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 6-11 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra pe litoral si in vestul Baraganului.
ce e asta este bine nu am nimic dar aplicaţia ido nouă nu o pot instala, că nu am aplicaţia potrivită pentru asta. O seară bună!