Următoarele zile vor aduce o vreme caldă spre deosebit de caldă îndeosebi la deal și la munte, în zonele de șes în mare parte din timp urmând să se păstreze norii joși stratiformi înglobați în inversiunea termică, din care local vor cădea burnițe slabe. În a doua parte a intervalului temperaturile vor mai scădea ușor în zonele extracarpatice, însă în jumătatea vestică a țării (și cu precădere în Dealurile de Vest) se vor înregistra în continuare valori termice cu până la 6-8 grade Celsius peste media climatologică a perioadei.
Pe lângă burnițele localizate așteptate să cadă din norii stratus și stratocumulus în zonele joase de relief, un front atmosferic efemer va aduce pe parcursul zilelor de marți și miercuri unele ploi slabe cu precădere în jumătatea sudică a teritoriului (unde izolat se vor strânge cantități de apă de până la 5-7 mm).
Luni vremea va fi calda spre deosebit de calda pentru jumatatea lunii noiembrie in mare parte din tara, desi dimineata pe arii extinse in zonele depresionare se va forma bruma si chiar inghet la sol. Local in zonele de ses se va produce ceata, asociata izolat si cu burnite slabe. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat pe crestele montane inalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 3 si 8 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-12 grade in Crisana, 11-16 grade in Banat (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sud-estul regiunii), 7-12 grade in Oltenia, 9-14 grade in Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova.
Marti un front atmosferic venit dinspre vestul Europei va aduce precipitatii slabe local in sudul Transilvaniei, nordul Olteniei si al Munteniei si numai izolat in celelalte regiuni. La munte la altitudini de peste 1800 de metri se vor semnala si lapovite si ninsori si se va depune un strat subtire de zapada. Vantul va sufla slab pana la moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 5 si 10 grade in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 9-14 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate pe litoral) si 7-12 grade Celsius in Moldova.
Miercuri in prima parte a zilei vor mai cadea unele ploi slabe local in jumatatea sudica a tarii, in timp ce in nord cerul va deveni variabil in cursul dupa-amiezii (insa spre seara vor reveni norii stratiformi si ceata pe arii relativ extinse). Vantul va sufla moderat pe litoral si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 10-15 grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Dealurile de Vest), 8-13 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova.
Joi configuratia meteorologica sinoptica va evolua catre un regim anticiclonic deasupra Romaniei, potrivit Vremea.ro calmul atmosferic combinat cu umiditatea ridicata ramasa in urma frontului de miercuri vor conduce din nou la formarea de nori josi stratiformi, din care izolat vor cadea ploi slabe si burnite in zonele de ses. Ceata isi va face aparitia numai izolat, deoarece plafonul inferior al norilor se va afla de aceasta data la cateva sute de metri deasupra solului. In tot acest timp la munte vremea va fi in general frumoasa, cu un cer variabil spre mai mult senin. Vantul va sufla moderat spre tare in sudul Banatului (cu rafale de pana la 50-60 de km/h), moderat in Moldova si Carpatii Orientali si mai mult slab in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate in zona Podisului Barladului