Un front atmosferic rece asociat unei depresiuni situate în zona Rusiei europene va aduce în țara noastră o răcire a vremii la final de săptămână; deși temperaturile încă vor rămâne peste media climatologică a perioadei, nu se vor mai înregistra valori termice apropiate de record, precum a fost cazul în ultimele zile-când maximele au atins și 23-24 de grade Celsius în zonele deluroase din sud.
Se vor semnala și precipitații în mare parte din țară (cu excepția vestului), însă acestea vor fi în general slabe cantitativ. Deși temperatura în altitudine va scădea considerabil, ninsorile vor cădea numai la altitudini de peste 800-1000 de metri.
Sambata vremea se va raci in jumatatea nordica a tarii, iar local in Transilvania, Maramures si Moldova vor cadea precipitatii slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie la altitudini mai mici de 800-1000 de metri.
Vantul va sufla moderat spre tare la munte, in nordul Moldovei si in sudul Banatului si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat si Crisana, 14-19 grade in Oltenia, 11-16 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra pe litoral) si 6-11 grade in Moldova.
Duminica vremea se va ameliora ca aspect in majoritatea regiunilor, insa procesul de racire va continua.
In prima parte a zilei izolat vor mai cadea unele ploi slabe, mai ales in sudul Romaniei.
Vantul va sufla tare pe crestele Carpatilor Meridionali, moderat spre tare in Moldova (cu rafale de pana la 60-70 de km/h in zonele deluroase) si slab pana la moderat, cel mult moderat in celelalte regiuni.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 7-12 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia si Muntenia, 6-10 grade in Dobrogea si 4-9 grade Celsius in Moldova.