In urmatoarele zile vremea va intra intr-un proces de racire treptata, pe masura ce un aer polar de origini continentale va fi advectat pe partea posterioara a unui anticiclon situat in zona Muntilor Ural.
Romania se va afla la granita dintre acest anticiclon si un areal de presiune atmosferica ceva mai scazuta, intins din Sicilia pana spre Serbia.
Astfel, racirea cea mai accentuata se va produce in jumatatea estica a teritoriului, insa de precipitatii (mai ales sub forma de aversa) vor beneficia mai mult regiunile vestice si centrale, indeosebi in prima parte a intervalului; cantitatile de apa estimate a se acumula vor ajunge izolat pana la 20-30 de mm pe intreg parcursul intervalului in aceste regiuni.
Marti vremea va fi inchisa in vestul, centrul si sud-vestul Romaniei, unde va ploua local, iar ploile vor avea indeosebi caracter de aversa si vor fi insotite de fenomene electrice. Izolat cantitatile de apa vor ajunge pana la 20-30 de mm, cu precadere in vestul Transilvaniei si in zona Muntilor Apuseni. Unele ploi izolate isi vor face aparitia si in Muntenia, insa aici acestea vor fi in general slabe din punct de vedere cantitativ.
Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul Munteniei si mai mult slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi in scadere fata de ziua de luni in toata tara si vor fi cuprinse in general intre 12 si 17 grade Celsius in estul Transilvaniei, 17-22 de grade in vestul Transilvaniei, Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in extremitatea vestica a judetului Satu Mare), 19-24 de grade in Oltenia si vestul Munteniei si 14-19 grade in estul Munteniei, Dobrogea si Moldova.
Miercuri temperaturile vor continua sa scada in sudul Romaniei, in timp ce in restul tarii acestea se vor mentine la un nivel similar cu cel din ziua precedenta. Ploile, mai ales sub forma de aversa, vor continua sa cada local in aproximativ aceleasi regiuni precum in ziua de marti: in vestul Transilvaniei, Muntii Apuseni, vestul Carpatilor Meridionali si in Oltenia. Cantitatile de apa vor fi mai slabe fata de ziua de marti, numai cu totul izolat in Muntii Apuseni urmand sa se mai stranga pana la 10-15 mm.
Vantul va sufla moderat spre tare in zona Banatului montan (cu rafale de pana la 50-60 de km/h) si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 13 si 18 grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat si Crisana si 16-21 de grade Celsius in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate in zona Baraganului.
Joi vremea se va ameliora ca aspect in majoritatea regiunilor, insa va ramane usor mai rece fata de media climatologica a ultimei decade a lunii septembrie. In a doua parte a zilei isi vor face aparitia unele innorari in vestul tarii, iar in vestul Banatului, al Crisanei si in vestul Muntilor Apuseni local va ploua slab. Cu totul izolat unele ploi slabe vor cadea in prima parte a zilei si pe litoral.
Vantul va sufla moderat spre tare in sudul Banatului montan, moderat in nordul Moldovei si mai mult slab in restul teritoriului.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 13-18 grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei) si 17-22 de grade in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.