Aproape intregul continent va fi dominat in urmatoarele zile de catre un regim anticiclonic, pe masura ce activitatea ciclonica in nordul Oceanului Atlantic va fi in diminuare. Desi initial campul de presiune ridicata a fost “umplut” cu aer rece dinspre latitudini mai nordice, stagnarea sa in zona centrala a Europei (impreuna cu radiatia solara tot mai ridicata, in conditii de cer senin) va conduce la o crestere treptata a temperaturilor, care vor fi cu mult mai ridicate fata de media climatologica a ultimei decade a lunii martie.
In tara noastra cerul senin va favoriza de asemenea inversiunile termice in cursul noptilor, iar amplitudinile termice zilnice (diferentele de temperatura dintre minima si maxima) vor fi ridicate.
Spre sfarsitul intervalului un nucleu rece de altitudine va mai cobori valorile de temperatura mai ales in estul Romaniei, pe fondul unei nebulozitati mai ridicate si a unor precipitatii slabe.
Miercuri cerul va fi senin in toata tara. Vantul va sufla moderat pe litoral, in zona Carpatilor de Curbura si in Carpatii Meridionali si slab in celelalte regiuni.
Indeosebi in vestul Romaniei se vor inregistra amplitudini termice zilnice ridicate, de pana la 25 de grade, in conditiile in care atat cerul senin cat si aerul uscat vor favoriza producerea inversiunilor termice in cursul noptii (pe vai si in depresiuni minimele urmand sa coboare usor chiar si sub pragul de -5 grade), iar maximele din cursul zilei vor cocheta cu pragul de 20 de grade.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 15 si 20 de grade Celsius in Transilvania si Maramures, 17-22 de grade in Banat si Crisana, 13-17 grade in Oltenia si Muntenia, 8-13 grade in Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in sudul litoralului) si 13-18 grade in Moldova.
Joi vremea se va mentine frumoasa in toate regiunile, iar temperaturile se vor apropia de pragul unei zile de vara in vestul tarii, unde se vor inregistra chiar si maxime de 23-24 de grade.
Dimineata inversiunile termice vor fi pronuntate pe vai si in depresiuni, unde minimele se vor apropia de pragul gerului (mai ales in nord-vestul Moldovei), in timp ce in zonele deluroase acestea nu vor cobori sub 8-10 grade Celsius.
Vantul va sufla moderat in Carpatii Meridionali, slab pana la moderat in nordul Moldovei si vestul Olteniei si slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime se vor situa in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei si 14-19 grade Celsius in Dobrogea si in nordul Moldovei.
Vineri in estul tarii temperaturile vor marca o scadere destul de accentuata, pe masura ce un nucleu rece de altitudine va migra dinspre nord-est catre sud-vest. Local vor cadea si precipitatii sub forma de ploaie, insa acestea vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ (pana la 2-3 mm in nordul Dobrogei si in estul Moldovei).
In vestul Romaniei cerul se va mentine mai mult senin, iar temperaturile nu vor scadea prea mult comparativ cu ziua de joi.
Vantul va sufla tare in Moldova si Baragan (cu rafale de pana la 60-70 de km/h), precum si in zona inalta din Carpatii Orientali si Meridionali. In Dobrogea, sudul Olteniei, Transilvania si Dealurile de Vest vantul va fi moderat, iar in celelalte regiuni in general slab.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 12-17 grade in Transilvania si Maramures, 16-21 de grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sud-vestul Olteniei), 12-17 grade in Muntenia si 8-13 grade Celsius in Dobrogea si in Moldova.