Sfârșitul de săptămână va aduce în România o vreme în general închisă, cu multe ploi în aproape toate regiunile țării și cantități importante de apa. Temperaturile vor începe să scadă de sâmbătă în special în regiunile intracarpatice, însă în sud și în est se vor menține la valori apropiate de normalul climatologic al perioadei.
Vineri vremea va fi mohorata cu precadere in jumatatea vestica a tarii, unde se vor semnala ploi pe arii extinse iar cantitatile de apa pot depasi local 15-20 de mm, iar izolat chiar 30 de mm. In zonele unde instabilitatea atmosferica va fi mai ridicata (in speta vestul Olteniei) se vor dezvolta si furtuni puternice insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, unele averse trecatoare putandu-se semnala izolat in cursul dupa-amiezii. Cauza pentru aceasta instabilitate ridicata a vremii o reprezinta o intinsa arie depresionara situata in sudul Peninsulei Balcanice, care are tendinta sa retrogradeze si sa persiste o perioada mai indelungata deasupra sud-estului Europei in urmatoarele zile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse la pranz intre 24-29 de grade in Transilvania si Maramures (cu o nota pentru estul Transilvaniei, unde temperaturile vor fi mai scazute), 23-26 de grade in Banat si Crisana, 25-30 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si pana la 24-28 de grade Celsius in Moldova.
Sambata vremea va intra intr-un proces de racire in toata tara pe masura ce din straturile superioare ale troposferei va cobori un aer considerabil mai rece, regiunile in care aceasta scadere a temperaturilor se va face cel mai putin simtita urmand sa fie Moldova, estul Munteniei si Dobrogea. Va continua sa ploua pe spatii extinse in vestul, centrul si sudul tarii, in timp ce in est ploile se vor semnala doar izolat, in cursul dupa-amiezii si al serii. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de mm, izolat chiar si 35-40 de mm, cele mai importante cantitati urmand sa se inregistreze in zona subcarpatica din nordul Olteniei, pe fondul unei usoare intensificari orografice. Izolat va cadea si grindina iar vantul va prezenta unele intensificari in special in momentele de debut ale averselor. Maximele termice vor fi incadrate in general intre 17 si 21 de grade in Transilvania si Maramures, 18-22 de grade in Banat si Crisana, 22-26 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, in vreme ce in Moldova temperaturile vor urca la pranz pana la 24-28 de grade Celsius.
Duminica vremea se va mentine in general instabila in centrul, nordul si sudul tarii, pe masura ce depresiunea cu pricina se va deplasa inspre est. Astfel, vestul tarii va cunoaste o imbunatatire considerabila a aspectului vremii in timp ce in Moldova instabilitatea se va accentua treptat incepand cu orele pranzului. Va ploua pe arii extinse in zonele amintite iar cantitatile de apa mai pot depasi local 10-15 mm si izolat 25 de mm, in special in regiunile montane din nordul Romaniei. Izolat mai sunt posibile fenomene meteo severe precum intensificari puternice ale vantului sau grindina mica (mai ales in Moldova si Dobrogea), insa in general ploile vor fi de natura stratiforma, temperaturile in scadere accentuata nemaiputand sustine o convectie a norilor foarte puternica. Maximele termice vor fi cuprinse in general intre 17 si 22 de grade in Transilvania si Maramures, 16-20 de grade in Banat si Crisana, 22-26 de grade in Oltenia si Muntenia (cu cele mai ridicate valori in nordul Olteniei, unde se va mentine un aer mai cald la adapostul muntilor Retezat si Parang), in timp ce in Moldova si Dobrogea se vor inregistra cele mai ridicate temperaturi la nivel national: 22-27 de grade Celsius.