În următoarele zile România se va afla sub incidența unui regim anticiclonic, un vast câmp de presiune ridicată urmând să se extindă dinspre vestul către estul Europei. Cu excepția zilei de luni, când partea frontală a unui talveg depresionar cu centrul în estul Ucrainei va afecta îndeosebi estul țării prin ploi, lapovițe și ninsori, în celelalte zile ale intervalului nu se vor semnala precipitații. În schimb, ca urmare a producerii inversiunilor termice în cursul nopților, în zonele joase local își va face apariția ceața de radiație, care va persista pe alocuri și până spre orele prânzului.
Din punct de vedere termic vremea va fi una caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă pentru primele zile ale lunii martie în vestul, centrul și nordul țării, unde spre sfârșitul intervalului se vor înregistra abateri termice pozitive față de media climatologică de până la 10-12 grade Celsius.
Luni vremea va fi inchisa in special in prima parte a zilei in jumatatea estica a tarii, unde local se vor semnala precipitatii mixte (predominant ploi in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei).
In nordul Moldovei, estul Transilvaniei si Maramures vor fi precipitatii mixte, iar la altitudini de peste 400-500 de metri se va depune un strat de zapada de 1-3 centimetri.
La munte va ninge si se va depune un strat de zapada de pana la 10-15 centimetri, cu precadere pe pantele nordice ale flancului estic al Carpatilor Meridionali si in nordul extrem al Carpatilor Orientali.
Vantul va sufla moderat spre tare la munte si in zona Subcarpatilor de Curbura si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 4 si 9 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 9-14 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 6-11 grade in Muntenia si Dobrogea si 3-8 grade in Moldova.
Marti vremea se va ameliora ca aspect in toata tara, numai in primele ore ale diminetii in sud-est urmand sa mai cada cu totul izolat unele ploi slabe.
Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Meridionali, slab pana la moderat in nordul Moldovei si sudul Banatului si mai mult slab in celelalte regiuni.
In cursul diminetii, ca urmare a inseninarii cerului, in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali si Occidentali minimele termice vor cobori usor sub pragului gerului (-12…-10 grade Celsius).
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 5 si 10 grade in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in extremitatea sud-vestica a regiunii) si 7-12 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Miercuri in prima parte a zilei mai ales in zonele joase din nordul tarii local se va forma ceata, care cu totul izolat va persista si pana spre orele pranzului.
In restul tarii cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile vor fi in crestere (precum si presiunea atmosferica).
Vantul va sufla moderat in Carpatii Meridionali si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 10 si 12 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat si Crisana, 12-17 grade in Oltenia, 9-14 grade in Muntenia si Dobrogea si 7-12 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul extrem al regiunii.
Joi vremea va fi deosebit de calda pentru prima decada a lunii martie mai ales in nordul teritoriului, unde abaterile termice pozitive fata de normalul climatologic specific perioadei vor fi de pana la 10-12 grade Celsius.
Din nou, in cursul noptii si al diminetii in special pe vai si in depresiuni local se va forma ceata, insa aceasta se va disipa din majoritatea zonelor dupa primele ore de la rasaritul Soarelui.
Vantul va sufla moderat spre tare in Carpatii Orientali, moderat in celelalte masive montane si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 8-13 grade in Transilvania si Maramures si 12-17 grade Celsius in celelalte regiuni, cu valori usor mai scazute (9-11 grade) asteptate pe litoral, ca urmare a influentei brizei marine.