Urmatoarele zile vor aduce la nivelul batranului continent o vreme dominata de catre o circulatie zonala in troposfera, respectiv preponderent de la vest catre est. Astfel, fronturile calde ale depresiunilor atmosferice formate in nordul Oceanului Atlantic vor afecta indeosebi regiunile vestice, nordice si centrale ale Romaniei, prin precipitatii predominant sub forma de ploaie – ninsorile urmand sa isi faca aparitia doar la munte, la altitudini de peste 1000-1200 de metri.
Temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada indeosebi in sudul si estul Romaniei, unde maximele termice vor depasi local pragul de 15 grade Celsius. In nordul Transilvaniei si in Maramures, gratie stratului de zapada inca prezent pe sol, abaterile termice pozitive in comparatie cu media climatologica vor fi mai reduse, de doar 2-4 grade.
Marti vremea va fi inchisa in jumatatea vestica a Romaniei, mai ales in a doua parte a zilei. Local se vor semnala precipitatii mixte (insa cu precadere ploi in zonele joase de relief), in timp ce la munte la altitudini de peste 1000 de metri va ninge, dar precipitatiile vor fi slabe din punct de vedere cantitativ, astfel incat nu se va depune un strat consistent de zapada.
In cursul diminetii cerul inca va fi mai mult senin in depresiunile din nordul Carpatilor Orientali, aici temperaturile minime urmand sa coboare usor (in mod izolat) sub valoarea de -15 grade Celsius.
Vantul va sufla moderat in nordul Carpatilor Orientali si mai mult slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 4 si 9 grade in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Crisana, 11-16 grade in Banat (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in sudul regiunii), 9-14 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade Celsius in Moldova.
Miercuri local in centrul, vestul si sud-vestul teritoriului se vor semnala precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie, izoterma de 0 grade Celsius urmand sa urce la altitudini mai mari de 1500 de metri (unde precipitatiile vor fi solide). Si in Moldova va ploua slab, insa numai izolat.
Vantul va sufla moderat spre tare in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, moderat in Crisana, sudul Moldovei si pe litoral si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 7 si 12 grade Celsius in Transilvania, Maramures si Crisana, 9-14 grade in Banat si Oltenia, 12-17 grade in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si 9-13 grade in nordul Moldovei, cu cele mai scazute valori asteptate in Bucovina.
Joi precipitatiile se vor intensifica in Maramures, unde izolat vor cadea pana la 15-20 de mm de apa. Ploi se vor semnala local si in Transilvania, Crisana, Banat si nordul Moldovei, insa in aceste regiuni vor fi slabe din punct de vedere cantitativ. Ninsorile isi vor face aparitia numai la munte, la altitudini mai mari de 1200-1400 de metri.
Vantul va sufla foarte tare la munte (cu rafale de pana la 120-140 de km/h), tare in Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei (unde rafalele vor fi de pana la 70-80 de km/h) si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 8 si 13 grade in Transilvania, Maramures si Crisana, 12-16 grade in Banat si Oltenia si 13-18 grade Celsius in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Baragan si in sudul Dobrogei.
Vineri cerul va fi mai mult noros in toata tara si se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ pe spatii relativ extinse in majoritatea zonelor. Cantitati mai importante de apa (de pana la 10-15 mm) se vor strange izolat doar la munte, iar tot la munte la altitudini de peste 1000 de metri vor cadea si lapovite si ninsori, iar la peste 1500 de metri se va depune un strat de zapada in medie de 8-10 centimetri.
Vantul va continua sa sufle foarte tare la munte, tare in nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, al Olteniei si al Munteniei si in general moderat in celelalte regiuni.
Maximele termice vor fi usor mai scazute in comparatie cu ziua de joi, insa tot vor ramane peste media climatologica a celei de-a doua decade a lunii februarie in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor urca la pranz pana spre 9-4 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in nord-estul Transilvaniei), 8-13 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 10-15 grade in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si 6-11 grade in nordul Moldovei.