In prima parte a saptamanii tara noastra va fi brazdata de fronturi atmosferice succesive; in prima instanta pe parcursul zilei de luni teritoriul tarii va fi traversat de un front cald (asociat unei depresiuni situata in zona Scandinaviei), iar pe parcursul zilei de marti frontul rece al aceleiasi depresiuni va traversa Romania de la nord-vest catre sud-est. Cu toate acestea, scaderea valorilor termice nu va fi una accentuata, iar in sudul si sud-estul tarii temperaturile inca se vor mentine la valori (considerabil) mai ridicate in comparatie cu media climatologica specifica primei decade a lunii februarie.
Precipitatiile vor cadea indeosebi pe parcursul zilei de luni in vestul, centrul si nordul teritoriului. In zonele joase din sudul Transilvaniei, Banat si Crisana vor fi mai mult ploi, in timp ce in estul Transilvaniei, Maramures si nord-vestul Moldovei vor predomina ninsorile.
La munte va ninge si se va depune un strat consistent de zapada, mai cu seama in vestul Muntilor Apuseni si in nord-vestul Carpatilor Orientali.
Luni vremea va fi inchisa in regiunile intracarpatice, unde se vor semnala precipitatii mixte pe spatii relativ extinse. In Maramures, estul Transilvaniei si in vestul Muntilor Apuseni local se vor strange cantitati de apa de pana la 20-30 de mm, iar la altitudini de peste 500-600 de metri se va depune un strat nou de zapada de pana la 20-25 de centimetri.
La munte ninsorile vor fi viscolite, vizibilitatea urmand sa fie redusa spre zero.
Vantul va sufla tare la munte (cu rafale de pana la 100-120 de km/h in nordul Carpatilor Orientali), moderat in Crisana si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade Celsius in nordul Transilvaniei si Maramures, 4-9 grade in Banat, Crisana, nordul Olteniei si al Munteniei, 9-14 grade in sudul Munteniei si al Olteniei si in Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in Lunca Dunarii si in sudul litoralului) si 7-12 grade in Moldova.
Marti vremea se va ameliora ca aspect in jumatatea nordica a teritoriului, insa valorile termice vor marca o scadere usoara in toata tara, cele mai importante diferente fata de ziua precedenta urmand sa fie in nordul Moldovei, unde se vor inregistra temperaturi cu pana la 5 grade mai scazute comparativ cu ziua de luni. Local in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana vor mai cadea precipitatii mixte, insa cantitati mai importante de apa se vor strange doar pe pantele nordice ale Muntilor Fagaras, unde stratul de zapada va creste in medie cu 15-20 de centimetri.
Cu totul izolat si in sud-estul tarii se vor semnala unele precipitatii, insa forma acestora va fi exclusiv lichida.
Vantul va sufla tare la munte, in Moldova, Baragan si Dobrogea si slab pana la moderat, cel mult moderat in restul teritoriului.
Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crisana, 7-12 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 2-7 grade Celsius in Moldova.
Miercuri local vor mai cadea unele precipitatii mixte slabe la munte si in centrul teritoriului (indeosebi in prima parte a zilei), in celelalte regiuni cerul urmand sa fie variabil, iar precipitatiile slabe isi vor face aparitia numai in mod cu totul izolat, potrivit prognozei Vremea.ro.
Vantul va sufla tare in Carpatii Meridionali (cu rafale de pana la 100-120 de km/h), moderat spre tare in Moldova si in nordul Dobrogei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 2 si 7 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 6-10 grade in Crisana, 9-14 grade in Banat, Oltenia, Munteniа si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in Bucovina.
Joi cerul va fi senin in cea mai mare parte a tarii, unele innorari temporare urmand sa fie prezente doar in prima parte a zilei in nordul Carpatilor Orientali, unde local va mai ninge slab.
Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada in majoritatea zonelor, cu exceptia Maramuresului, unde temperaturile vor fi doar usor mai ridicate in comparatie cu media climatologica (temperaturi ce vor mai fi tinute in frau si de stratul mare de zapada din aceasta zona).
Vantul va sufla tare in Carpatii Orientali (cu rafale de pana la 70-90 de km/h pe creste), moderat in celelalte masive montane si in general slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 4-9 grade in nordul Transilvaniei si Maramures, 9-14 grade in sudul Transilvaniei, Banat si Crisana, 12-17 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in sud-vestul Olteniei) si 9-14 grade in Moldova.