Următoarele zile vor fi dominate de către un regim anticiclonic de tip azoric, care va favoriza o vreme stabilă și caldă îndeosebi la deal și la munte. În zonele joase însă, ca urmare a circulației aerului dinspre est (via Marea Neagră) în mare parte din timp vor fi prezenți nori stratiformi și ceață, care poate persista inclusiv în cursul după-amiezelor. Spre finalul intervalului, deși țara noastră va rămâne sub incidența unui maxim baric, temperaturile vor începe să scadă treptat, ziua de joi urmând să marcheze începutul migrării dinspre anticiclonul azoric către cel est-european. Tot joi, ca urmare a gradientului baric mai ridicat, norii stratiformi vor fi “forțați” să precipite, astfel încât mai ales în zonele de șes sunt așteptate să cadă ploi slabe și burnițe pe spații relativ extinse.
Luni vremea va fi in general frumoasa in zonele de deal si de munte, insa la ses vor fi prezenti nori josi de tip Stratus si Stratocumulus, astfel incat Soarele se va face cu greu vazut in aceste zone.
Vantul va sufla slab pana la moderat in estul tarii si mai mult slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 5 si 10 grade Celsius in Transilvania si Maramures si 9-14 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele deluroase.
Marti cerul va fi acoperit de nori in toate zonele joase din România, unde izolat se vor semnala si burnite slabe. In acelasi timp, la munte cerul va fi variabil spre mai mult senin, plafonul superior al inversiunii termice urmand sa se afle in jurul altitudinii de 1500 de metri.
Vantul va sufla moderat in sudul Banatului, slab pana la moderat pe litoral si mai mult slab in celelalte regiuni.
Temperaturile maxime se vor situa în general intre 9 și 14 grade Celsius în toată țara, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului și pe litoral.
Miercuri configurația sinoptică și implicit aspectul vremii va fi similar cu cel din ziua precedentă, prognoza vremea.ro arătând că în zonele joase de relief urmează sa se mențină norii stratiformi și ceață, asociată izolat și cu burniță.
Vantul va sufla slab pana la moderat in sudul Banatului si mai mult slab in restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 6-11 grade in Transilvania si Maramures, 9-14 grade in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 7-12 grade Celsius in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in Obcinele Bucovinei.
Joi vremea va intra intr-un proces de racire usoara, pe masura ce circulatia aerului in straturile inferioare ale troposferei se va reorienta dinspre est/sud-est catre nord-est.
Norii stratiformi vor ramane prezenti in zonele joase din tara noastra, insa de aceasta data vor precipita mai abitir, pe spatii extinse urmand sa cada ploi de toamna, “mocanesti”. Totusi, cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative (pana la 5-7 mm in nordul Baraganului).
Vantul va sufla slab pana la moderat in nordul Moldovei si pe litoral si mai mult slab in celelalte regiuni.
Maximele termice vor urca la pranz pana spre 5-10 grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 7-12 grade in Oltenia, 9-14 grade in Muntenia si Dobrogea si 6-11 grade in Moldova.