La nivelul tarii noastre nu se vor semnala fenomene notabile in prima parte a saptamanii, vremea ramanand mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. In a doua parte a saptamanii este de asteptat o usoara racire si avansul dinspre Marea Neagra a unor fronturi precipitabile aducatoare de ploi slabe in majoritatea zonelor tarii si ninsori in zonele montane.
Luni vremea va fi in general frumoasa in toate regiunile tarii, cu temperaturi mai ridicate decat media perioadei in special in vestul tarii, dar si in Moldova si zonele deluroase din Oltenia si Muntenia. Temperaturile vor atinge valori de 13-14 grade in zonele mai sus amintite, insa este posibil ca izolat sa se atinga si 15-16 grade. In interiorul arcului carpatic va fi de asemenea cald, cu temperaturi de 10-12 grade si cer mai mult senin. Cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in sudul extrem al tarii, unde vor persista unele innorari iar temperaturile maxime nu vor depasi 10 grade.
Marti vremea va continua sa se incalzeasca usor, astfel incat maximele diurne nationale pot atinge valori si de 17-18 grade Celsius, in conditiile unei insolatii crescute. In sudul tarii vor persista innorarile iar temperaturile vor fi din nou mai scazute in aceasta zona, apropiate de normalul termic al perioadei. Precipitatiile insa vor lipsi, acestea fiind prezente doar la sud de tara noastra.
Incepand cu ziua de miercuri, estul Romaniei va intra sub incidenta unui camp depresionar format pe Marea Neagra, influenta acestuia facundu-se simtita prin prezenta unor precipitatii slabe sub forma de ploaie. Si temperaturile vor marca o usoara scadere mai ales in Moldova, unde pe timpul noptii cu totul trecator precipitatiile se pot transforma in lapovita si chiar ninsoare in zona subcarpatica. In sudul Romaniei vremea se va incalzi usor fata de zilele precedente, astfel ca temperaturile maxime se vor apropia de valori de 12-13 grade.
Joi campul precipitatiilor va afecta si Transilvania, inclusiv aici racindu-se usor. Chiar daca exista conditii pentru precipitatii slabe sub forma de ploaie, soarele va putea fi vazut pe alocuri; nu va fi o patura groasa de nori compacta ci mai degraba nori razleti care vor precipita din momentul in care se vor dezvolta.
Vineri nu survin modificari importante in cursul vremii, circulatia atmosferica la nivelul tarii noastre fiind in continuare orientata dinspre Marea Neagra, de unde va veni un aport sporit de umezeala, iar in special in timpul dupa-amiezelor sunt posibile averse de ploaie si ninsoare la peste 1200 de metri. Cu totul izolat se vor dezvolta nori cu o extindere mare pe verticale, iar aversele pot fi insotite si de descarcari electrice.
Pe parcursul zilelor de joi si vineri vantul va avea intensificari mai sustinute in special in vestul tarii si in zonele montane, Banatul si Crisana aflandu-se intr-o zona cu un gradient baric ridicat. In general insa nu vor fi intensificari cu viteze mai mari de 60 km/h.
In week-end evolutia vremii prezinta oarecare incertitudini, insa tendinta generala prezenta in rularile modelelor numerice de previziune este de continua racire usoara, cu unele averse slabe de ploaie prezente in special in interiorul arcului carpatic, cu sanse de transformare temporara in precipitatii solide pe timpul noptii in zonele deluroase.