Urmatorul interval va aduce o vreme deosebit de calda pe intreg teritoriul Romaniei, in majoritatea zilelor tara noastra urmand sa se afle sub o advectie de aer tropical venit dinspre nordul Africii. Precipitatiile isi vor face aparitia mai ales pe parcursul zilei de luni, cand partea frontala a unui ciclon mediteranean va afecta regiunile sud-vestice, vestice, nordice si centrale ale tarii. Totusi, la nord de tara noastra se va dezvolta in paralel o vasta arie de presiune atmosferica ridicata, care va impinge benzile de precipitatii spre sudul Europei, astfel incat deja de marti vremea se va ameliora considerabil iar ploile isi vor face aparitia doar in mod izolat.
Luni vremea va fi inchisa in vestul, sud-vestul, centrul si nordul teritoriului, unde pe spatii relativ extinse va ploua pe intreg parcursul zilei. Cantitatile de apa estimate a se acumula vor fi moderate, doar in nordul Olteniei si in sudul Transilvaniei local urmand sa se inregistreze pana la 15-25 de mm. Vantul va sufla moderat in sud-vest, sud-est si nord-est, in restul regiunilor acesta urmand sa fie mai mult slab. Temperaturile maxime – deosebit de ridicate pentru a doua decada a lunii noiembrie – vor fi cuprinse in general intre 10 si 15 grade in Transilvania si Maramures, 13-18 grade in Banat si Crisana, 15-20 de grade in Oltenia (cu valori usor mai scazute asteptate in nordul regiunii, dar si usor mai ridicate in sud-estul acesteia), 18-23 de grade in Muntenia si Dobrogea si 13-18 grade in Moldova.
Marti vor mai cadea unele precipitatii slabe sub forma de ploaie local in jumatatea vestica a tarii, in restul teritoriului cerul urmand sa fie variabil. Vantul va sufla moderat in nord-vest si in est si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime, in usoara scadere fata de ziua precedenta, se vor incadra in general intre 8 si 13 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 13-18 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 8-13 grade in Moldova, cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra doar in extremitatea nordica a regiunii.
Miercuri va mai ploua slab local in sud-vest si cu totul izolat (mai ales in prima parte a zilei) si in Transilvania, Maramures si in nordul Moldovei. Vantul va sufla moderat in Campia Romana si pe litoral si mai mult slab in rest. Desi vremea va continua sa se raceasca, aceasta va ramane in continuare mai calda in comparatie cu media climatologica a perioadei. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 7 si 12 grade Celsius la nivelul aproape intregii tari, cu valori usor mai ridicate asteptate a se inregistra in Dealurile de Vest, dar si usor mai scazute in nordul extrem al Moldovei.
Joi unele innorari vor mai persista in sudul extrem al tarii, unde cu totul izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab aproape peste tot, cel mult slab pana la moderat in Oltenia, Muntenia si in Dobrogea. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 10-15 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate din nou in Dealurile de Vest) si 7-12 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in zona Luncii Dunarii, iar cele mai ridicate in extremitatea nordica a Moldovei.
Vineri cerul va fi variabil in jumatatea sudica a tarii si mai mult senin in rest. Cu totul izolat va mai ploua in sudul Olteniei si al Munteniei, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab in regiunile intracarpatice si slab pana la moderat in cele extracarpatice. Temperaturile maxime (similare cu cele din ziua precedenta) vor fi cuprinse in general intre 9 si 14 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 7-12 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Sambata in prima parte a zilei vremea va fi frumoasa in toata tara, insa dupa orele pranzului un front atmosferic de origine atlantica va afecta regiunile vestice, nordice si centrale ale teritoriului, unde local va ploua slab. La munte, la altitudini de peste 1500 de metri, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare si se va depune un strat de zapada de pana la 5-10 centimetri, mai ales in vestul Muntilor Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va sufla slab aproape peste tot, cel mult slab pana la moderat in vestul extrem si in nord-est. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 7 si 12 grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate in Maramures, iar cele mai ridicate in dealurile subcarpatice din sud.
Duminica vremea se va raci usor in jumatatea nordica a tarii, temperaturile urmand sa ajunga pana la valori ceva mai apropiate de normalul termic a celei de-a doua decade a lunii noiembrie. In special in prima parte a zilei va mai ploua local in Transilvania, Maramures si in nordul Moldovei, insa cantitatile de apa estimate a se acumula nu vor fi semnificative. Pe langa zonele montane, dimineata precipitatiile mixte pot cobori si pana la altitudini mai joase din nord si din centru (500-700 de metri). Vantul va sufla moderat in nord-est si in sud-vest si slab, cel mult slab pana la moderat in rest. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 2-7 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei) si 7-12 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cel mai cald urmand sa fie in zona Luncii Dunarii.