Instabilitatea atmosferica se va mentine la cote ridicate si in acest final de saptamana, cu toate ca aria ploilor mai consistente va migra dinspre estul tarii (unde s-au semnalat inundatii semnificative in ultimele zile) spre sud si sud-vest, pe masura ce un nou ciclon mediteranean va lua locul celui precedent. Temperaturile se vor situa in parametri normali pentru prima decada a lunii iunie, cu valori in usoara crestere duminica in comparatie cu ziua de sambata.
Sambata vremea va ramane in general inchisa in toata tara, in conditiile in care depresiunea retrograda care ne-a afectat in ultimele 2-3 zile isi va consuma potentialul precipitabil deasupra Romaniei pana la ultima picatura. In prima parte a zilei va ploua mai mult in Moldova, Baragan si Dobrogea, iar dupa orele pranzului averse de ploaie puternice insotite de descarcari electrice se vor produce pe spatii extinse in Banat, Oltenia si vestul Munteniei si doar izolat in rest. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 10-15 mm si izolat la 25-30 de mm, cu precadere in Banat si in vestul Olteniei. Vantul va sufla in general slab in aproape toate regiunile, cu exceptia sud-estului unde va fi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 22-26 de grade in Banat si Crisana, 21-26 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 19-24 de grade in Moldova.
Duminica instabilitatea vremii va fi accentuata in special dupa orele pranzului in toate regiunile tarii, insa o prevalenta mai ridicata pentru dezvoltarea norilor cumulonimbus si a furtunilor aferente va fi in jumatatea vestica a Romaniei. Si in partea estica se vor semnala local cateva averse, insa acestea vor avea o frecventa si intensitate mai ridicata dupa orele serii si inspre dimineata zilei de luni. Vor fi prezente si descarcarile electrice frecvente, iar izolat va cadea si grindina de dimensiuni mici si medii (cele mai mari sanse pentru astfel de fenomene severe urmand sa fie in zona Banatului). Vantul va sufla in general slab in toata tara, doar pe litoral si in Delta Dunarii in cursul pranzului urmand sa prezinte unele intensificari temporare la tare. Maximele termice vor fi incadrate in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania si Maramures, 22-26 de grade in Banat si Crisana, 23-28 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu valori posibil usor mai ridicate in sudul Olteniei, de pana la 29-30 de grade Celsius), in timp ce Moldova va beneficia de asemenea de maxime placute: 23-27 de grade, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul regiunii si cele mai ridicate in sud.
Vezi si articolul despre statisticile climatologice ale municipiului Cluj Napoca.