Circulatia in troposfera la nivelul Europei in urmatoarele zile va fi una dinamica, indeosebi in partea centrala si estica. Un anticiclon de tip islandez va bloca avansul maselor de aer cald si umede dinspre Oceanul Atlantic inspre vestul continentului, fapt ce va lasa cale libera unui aer mai rece de origine polara, venit dinspre nordul Scandinaviei si a Rusiei europene. Odata ajuns in Marea Mediterana, aerul rece venit dinspre nord in combinatie cu un aer tropical si umed situat in zona bazinului central al Mediteranei vor conduce la formarea unui ciclon viguros, cu deplasare catre nord-est.
Tara noastra se va situa pe partea de front cald al depresiunii in prima parte a intervalului, astfel incat temperaturile se vor situa cu mult peste media climatologica a perioadei. Precipitatiile vor fi exclusiv sub forma de ploaie (inclusiv la munte) joi si vineri, iar cantitatile de apa estimate a se acumula pe intreg parcursul intervalului izolat vor ajunge pana spre 40-60 de mm in nord-vestul Carpatilor Orientali, vestul Muntilor Apuseni si vestul Carpatilor Meridionali.
Incepand de sambata vremea se va raci (mai cu seama in jumatatea nordica a tarii), iar precipitatiile mixte vor reveni in zonele de deal si de munte.
Continuă să citești