Urmatoarele zile vor aduce o vreme schimbatoare la nivelul tarii noastre, intervalele cu temperaturi ridicate si cer mai mult senin urmand sa alterneze cu episoade de vreme mai tomnatica, mai ales in jumatatea vestica a teritoriului. Desi se vor semnala ploi pe arii relativ extinse in aproape toate zilele din intervalul prognozat in vestul, centrul si nordul tarii, nu sunt asteptate cantitati importante de precipitatii. Doar spre finalul saptamanii un front atmosferic ceva mai viguros ar putea aduce cantitati de pana la 20-30 de mm in regiunile intracarpatice. Per ansamblu, temperaturile se vor situa peste normele climatologice ale perioadei mai ales in zonele extracarpatice, luni in sudul tarii find asteptate chiar si valori ce vor depasi usor pragul caniculei (35-36 de grade Celsius – posibil ultimele temperaturi de acest gen din anul 2017).
Luni in prima parte a zilei vremea va fi frumoasa si deosebit de calda in toata tara. Dupa lasarea serii local in zonele sud-vestice se vor semnala unele averse de ploaie ce vor fi insotite razlet si de descarcari electrice, insa fara a se acumula cantitati importante de apa. Vantul va sufla moderat in sud-vest si nord-est si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime, conform prognozei Vremea.ro, vor fi cuprinse in general intre 28 si 33 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 31-36 de grade in Oltenia si Muntenia si 28-33 de grade in Dobrogea si Moldova, cel mai „frig” urmand sa fie in nordul Moldovei si in zona litorala.
Marti vremea se va raci in toata tara, insa in regiunile extracarpatice racirea va fi una uscata, deoarece nu se vor semnala precipitatii. In vest, centru si nord isi vor face aparitia aversele de ploaie pe arii relativ extinse, iar cu totul izolat vor avea loc si caderi de grindina de mici dimensiuni. Cu toate acestea, cantitatile de apa estimate a se inregistra nu vor fi importante, doar in vestul Muntilor Apuseni putandu-se acumula pana la 10-15 mm. Vantul se va intensifica mai ales in sudul tarii, unde va sufla cu rafale de pana la 60-70 de km/h in camp deschis, in restul regiunilor acesta urmand sa fie moderat. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 26-30 de grade in Oltenia si 27-32 de grade in Dobrogea si Moldova.
Miercuri vremea va continua sa se raceasca indeosebi in vestul, centrul si nordul tarii, unde temperaturile vor deveni considerabil mai scazute in comparatie cu media climatologica a perioadei, in spatele frontului rece urmand sa fie advectat un aer de origini polar-oceanice dinspre latitudini nordice. Va mai ploua foarte slab in prima parte a zilei local in vestul tarii, iar spre seara cu totul izolat si in sud-est, unde ploile vor avea si caracter de aversa. Vantul va sufla moderat in aproape toata tara; in sud-vestul Olteniei si in nord-estul Moldovei va mai prezenta unele intensificari trecatoare la tare in special in cursul dupa-amiezei, cu rafale ce vor ajunge pana la 40-55 de km/h. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 18 si 23 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu valori usor mai scazute asteptate in estul Transilvaniei), 23-28 de grade in Oltenia, 25-30 de grade in Muntenia si Dobrogea si 20-25 de grade in Moldova, cu valori usor mai scazute asteptate in extremitatea nordica a regiunii, dar si usor mai ridicate in sudul acesteia.
Joi vremea se va ameliora ca aspect peste tot, iar in acelasi timp si temperaturile vor fi in crestere in regiunile intracarpatice, ca urmare a dezvoltarii deasupra sud-estului Europei a unei zone de presiune ridicata. Dimineata va ramane totusi racoroasa mai ales in depresiunile din estul Transilvaniei, unde minimele vor cobori pana la valori de 3-5 grade Celsius. Vantul va slabi la randu-i in intensitate, doar in vestul si in nord-estul extrem urmand sa mai sufle moderat. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 23-28 de grade in mai toate regiunile tarii, numai in depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile urmand sa fie mai scazute de atat (20-22 de grade Celsius); cele mai ridicate valori se vor inregistra in sudul Banatului si in zona Luncii Dunarii.
Vineri vremea va continua sa fie frumoasa in aproape toate regiunile tarii, doar spre seara in nord-vest urmand sa existe conditii pentru producerea unor averse slabe de ploaie, cu totul izolat. Vantul va sufla slab aproape peste tot, cel mult slab pana la moderat pe litoral si in Delta Dunarii. Temperaturile maxime vor scadea usor in regiunile intracarpatice si vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate in Maramures, iar cele mai ridicate in sudul Transilvaniei), 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, in timp ce in Moldova va fi din nou un contrast termic destul de ridicat intre jumatatea nordica a regiunii (maxime de 21-25 de grade) si cea sudica (maxime de pana la 25-30 de grade Celsius).
In week-end un foarte compact front atmosferic rece va traversa tara de la vest la est, insa scaderea temperaturilor se va produce doar in nordul, centrul si vestul tarii (pe parcursul zilei de duminica), in sud si est temperaturile urmand sa continue sa se situeze la valori mai ridicate in comparatie cu normalul termic specific perioadei. Sambata va ploua pe arii extinse in vest, centru si nord, iar duminica aversele insotite de descarcari electrice isi vor face aparitia local si in zonele extracarpatice, desi in sud-est acestea au sansa sa lipseasca cu desavarsire. Izolat se vor semnala atat intensificari de scurta durata ale vantului, cat si caderi de grindina de mici dimensiuni, in special in vestul extrem sambata seara si duminica in Oltenia / vestul Munteniei. Indeosebi la munte cantitatile de apa pot fi mai insemnate (pana la 20-30 de mm), in restul zonelor afectate de precipitatii urmand sa se acumuleze cel mult 10-20 de mm.