Urmatorul interval nu va propune vreo modificare semnificativa asupra circulatiei maselor de aer la nivelul Romaniei, astfel incat vremea calda si relativ secetoasa se va mentine cel putin pana la finalul primei decade a lunii septembrie. Desi nu se vor inregistra extreme termice importante, constanta temperaturilor situate cu 2 pana la 5 grade peste media climatologica a perioadei va produce un oarecare diconfort anumitor persoane meteo-sensibile. Temperaturile cele mai ridicate se vor inregistra in prima parte a intervalului, cand maximele termice vor ajunge pana la 34-35 de grade in sudul teritoriului. Ca aspect, vremea va fi usor instabila aproape in fiecare zi in regiunile intracarpatice ale tarii, unde se vor semnala indeosebi dupa-amiaza averse de ploaie insotite de descarcari electrice, insa izolat astfel de fenomene isi vor face aparitia si in celelalte regiuni, desi pe nicaieri nu se asteapta inregistrarea unor cantitati foarte importante de apa (doar in zona Muntilor Apuseni si in vestul Carpatilor Meridionali putandu-se acumula izolat pana la 30-40 de mm pe intreg parcursul intervalului).
Luni vremea va fi deosebit de calda in aproape toata tara, iar local in sudul tarii indicele de disconfort temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. In vest, centru si nord spre dupa-amiaza, conform prognozei Vremea.ro se asteapta dezvoltarea unor nori cumulonimbus din care local vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina de mici si medii dimensiuni. Cantitatile de apa estimate a se acumula vor fi relativ insignifiante, doar in zona Muntilor Apuseni si in vestul Carpatilor Meridionali putandu-se acumula izolat pana la 20-30 de mm. Vantul va sufla moderat in sud-vestul si in sud-estul teritoriului, in timp ce in celelalte regiuni acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 27 si 31 de grade in Transilvania si Maramures, 28-33 de grade in Banat si Crisana, 30-35 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra pe litoral) si 27-32 de grade in Moldova.
Marti vremea va continua sa fie deosebit de calda mai ales in sudul tarii, in timp ce in vest, centru si nord temperaturile vor scadea usor si se vor mentine conditiile pentru producerea unor averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice, in mod local. Vantul va sufla slab in aproape toata tara, cel mult slab pana la moderat in Moldova. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 26 si 30 de grade in Transilvania si Maramures, 24-28 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in partea estica a regiunii), 30-35 de grade in Muntenia si 28-33 de grade in Dobrogea si Moldova.
Miercuri o usoara racire a vremii se va face simtita si in regiunile extracarpatice, insa in continuare temperaturile vor ramane usor mai ridicate in comparatie cu media climatologica a perioadei. In vest, centru si nord pe arii relativ extinse se vor semnala averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice, in timp ce in sud si est astfel de fenomene se vor produce numai in mod local, insa intensitatea acestora va fi ceva mai ridicata datorita temperaturilor mai crescute, astfel incat cu totul izolat isi vor putea face aparitia si vijeliile, iar cu totul punctiform in Oltenia cantitatile de apa vor ajunge pana la 10-15 mm. Vantul va sufla slab in aproape toata tara, cel mult slab pana la moderat in sud-vestul extrem. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei) si 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Joi instabilitatea atmosferica se va manifesta in mod local deasupra masivelor montane, insa izolat si in restul zonelor tarii se vor putea produce unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Pe litoral o depresiune slab organizata in bazinul vestic al Marii Negre va produce nebulozitate accentuata si din cand in cand cateva averse de ploaie, astfel incat vremea de plaja va fi departe de a fi grozava. Vantul va sufla slab in majoritatea regiunilor tarii, cel mult slab pana la moderat in sud-est. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 23-28 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Olteniei.
Vineri unele averse slabe de ploaie isi vor face loc in cursul dupa-amiezii izolat in jumatatea nordica a tarii, iar spre seara cu totul punctiform si in sud-est. Vantul va sufla moderat in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul regiunilor tarii. Temperaturile maxime, conform prognozelor Vremea.ro, vor fi cuprinse in general intre 24 si 29 de grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra, aproape ca de obicei, in depresiunile din estul Transilvaniei), 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 26-31 de grade in Moldova.
In week-end vremea va fi calda in cea mai mare parte a tarii, cu valori maxime de temperatura de pana la 23-28 de grade Celsius in jumatatea nordica si 28-33 de grade in cea sudica. Cele mai scazute valori se vor inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate in zona Luncii Dunarii. Din punct de vedere al aspectului vremea va fi doar usor instabila in vestul, centrul si in nordul teritoriului, unde local in special dupa-amiaza se vor produce unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice, in timp ce in sud si in est astfel de fenomene vor avea loc numai cu totul izolat (iar cantitatile de apa estimate a se acumula vor fi de asemenea nesemnificative).