Sfarsitul de saptamana promite o vreme in general frumoasa in regiunile extracarpatice, dar instabila in vestul, centrul si nordul tarii, unde pe arii extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice (mai ales duminica). Sub aspect termic vom fi cu aproximativ 5 grade peste media climatologica a perioadei la nivel national, ceea ce se va traduce printr-o vreme calduroasa, chiar usor caniculara in sudul extrem al tarii.
Vineri dupa-amiaza si seara vremea va fi in general frumoasa in toata tara, doar izolat la munte in cursul dupa-amiezii si in Oltenia spre seara fiind posibile unele averse razlete de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general slab pana la moderat, cu unele intensificari trecatoare la tare doar in Delta Dunarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 27 si 32 de grade in Transilvania si Maramures, 27-31 de grade in Banat si Crisana, 31-36 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 27-31 de grade in Moldova. Local in sudul tarii (si mai cu seama in Lunca Dunarii) disconfortul termic va fi destul de accentuat in cursul dupa-amiezii, cand indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati.
Sambata instabilitatea atmosferica se va accentua usor in regiunile intracarpatice, pe masura ce dinspre vestul Europei vom fi abordati de extremitatea sudica a unui front rece, asociat unei depresiuni relativ bine definite centrata in zona Norvegiei. Local in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana se vor semnala averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici, iar cantitatile de apa pot ajunge izolat pana la 15-20 de mm, mai ales in zona adiacenta Muntilor Apuseni. In est si sud cerul se va mentine mai mult senin pe aproape intreg parcursul zilei, cateva averse de ploaie fiind posibile doar cu totul izolat in zonele subcarpatice odata cu lasarea serii. Vantul va sufla in general slab peste tot, doar in Dobrogea urmand sa fie moderat in cursul pranzului. Maximele termice vor fi situate in general intre 28 si 33 de grade in Transilvania si Maramures, 29-33 de grade in Banat si Crisana, 31-36 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (din nou cu un usor disconfort termic preconizat a se simti in zona Luncii Dunarii) si 26-31 de grade in Moldova.
Duminica vremea va deveni in general instabila in toata tara, desi in sud si est in prima parte a zilei cerul se va mentine variabil spre mai mult senin. Pe arii extinse in vestul, centrul si nordul tarii vor cadea averse puternice de ploaie insotite de frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii si rafale intense de vant ce pot lua trecator si aspect de vijelie in momentele de inceput ale averselor, cand gradientul termic va fi foarte ridicat. Spre orele serii aversele de ploaie se vor semnala local si in restul tarii, insa gradul de severitate va fi ceva mai redus. Cantitatile de apa vor ajunge local pana la 15-20 de mm si izolat 30-40 de mm, mai ales in Banat si in zona Muntilor Apuseni. Vantul se va intensifica treptat in vestul Romaniei, unde va prezenta unele intensificari temporare la tare in cursul pranzului; in celelalte regiuni va fi in general slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi in scadere usoara in vestul tarii si se vor incadra in general intre 28 si 33 de grade in Transilvania si Maramures, 25-29 de grade in Banat si Crisana, 30-35 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 28-32 de grade in Moldova. De notat faptul ca in sudul tarii disconfortul termic va fi mai accentuat fata de ziua precedenta in ciuda temperaturilor similare, datorita cresterii umiditatii aerului in fata frontului rece venit din vestul Europei.