Urmatorul interval va fi caracterizat de o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, in special in prima parte a sa. Pana vineri cerul se va mentine mai mult senin in jumatatea sudica a tarii si variabil in nord, insa unele precipitatii mixte slabe sunt asteptate sa cada doar local in zona Carpatilor Orientali. In a doua parte a saptamanii, ca urmare a deplasarii anticiclonului azoric considerabil mai spre vestul continentului, un aer polar de origine oceanica va avea cale libera sa avanseze spre bazinul central al Marii Mediterane, unde se va forma un ciclon atmosferic de intensitate relativ ridicata. Cu toate acestea, pentru moment nu se poate preciza cu certitudine daca acest ciclon va avea si o componenta retrograda, astfel incat sansele cele mai ridicate pentru racire accentuata si precipitatii solide le vor avea locuitorii din regiunile intracarpatice ale teritoriului.
Luni vremea va fi in general frumoasa in sudul tarii, in timp ce in nord cerul va fi mai mult acoperit de nori. Unele ploi slabe si burnite vor cadea local in nordul Transilvaniei si in Maramures, iar in Carpatii Occidentali va fulgui. Vantul va sufla moderat in cea mai mare parte a tarii, cu unele intensificari temporare la tare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures, 6-11 grade in Banat si Crisana, 9-13 grade in Oltenia, 5-10 grade in Muntenia si Dobrogea (cu valori usor mai scazute asteptate in sudul extrem, unde inca se va mentine un strat subtire de zapada) si 4-9 grade in Moldova.
Marti extremitatea sudica a unui front atmosferic asociat unei depresiuni cu centrul in zona Belarusului va afecta intreaga tara, insa unele precipitatii slabe (predominant sub forma de ninsoare) sunt asteptate sa cada local doar in masivele montane si zonele adiacente. Datorita gradientului baric ridicat, vantul va sufla tare in majoritatea regiunilor, cu rafale de pana la 60-80 de km/h, iar la munte pana la 100-120 de km/h. Temperaturile maxime, cu mult mai ridicate fata de cele normale pentru aceasta data, se vor incadra in general intre 3 si 8 grade in Transilvania si Maramures, 7-12 grade in Banat si Crisana, 10-15 grade in Oltenia (cu valori posibil usor chiar mai ridicate in zonele de deal) si 7-12 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova.
Miercuri vremea va fi in general frumoasa si deosebit de calda in aproape toata tara. Vremea.ro prognozeaza ca doar in nordul Carpatilor Orientali vor mai exista conditii pentru producerea unor ninsori slabe insa in mod cu totul izolat. Vantul va slabi in intensitate fata de ziua de marti in mai toate regiunile, doar in nordul Moldovei urmand sa mai sufle cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 2 si 7 grade in Transilvania si Maramures (cu valori usor mai scazute asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 6-11 grade in Banat si Crisana, 9-14 grade in Oltenia, 6-11 grade in Muntenia si Dobrogea si 3-8 grade in Moldova.
Joi un nou front atmosferic va afecta regiunile intracarpatice ale tarii, in timp ce in sud si est cerul se va mentine mai mult senin. In Banat, Crisana, Transilvania si Maramures se vor semnala pe arii relativ extinse precipitatii sub forma de ploaie in cursul zilei, iar in zonele deluroase spre lasarea intunericului isi vor putea face aparitia si unele lapovite si ninsori. Cantitati de apa mai insemnate sunt asteptate a se inregistra in vestul Carpatilor Occidentali si in nordul Carpatilor Orienteli, unde precipitatiile vor fi exclusiv sub forma de ninsoare si se va depune un nou strat de zapada de pana la 15-20 de centimetri. Vantul va sufla moderat in majoritatea regiunilor tarii, cu unele intensificari trecatoare la tare in vestul extrem si la munte. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 5-10 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana si 8-13 grade in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice.
Vineri vremea se va raci accentuat in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud temperaturile se vor mentine la valori deosebit de ridicate pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi mai mult noros peste tot, iar pe rand se vor semnala precipitatii (in general slab cantitativ) in toate regiunile: sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in zonele intracarpatice si nordul Moldovei si exclusiv sub forma de ploaie in rest. Cantitati de apa mai importante sunt asteptate indeosebi in zonele montane, unde se va depune un nou strat de zapada de pana la 10-15 centimetri. Vantul va sufla moderat in sud si sud-vest si mai mult slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 0 si 5 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 5-10 grade in nordul Olteniei si al Munteniei, 10-15 grade in sudul Olteniei si al Munteniei, 7-12 grade in Dobrogea si sudul Moldovei si 2-7 grade in nordul Moldovei.
In week-end racirea se va manifesta si in sudul tarii, insa temperaturile vor ramane in continuare usor mai ridicate in comparatie cu media climatologica a perioadei. Unele precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, se vor mai semnala in vestul, centrul si nordul teritoriului, in timp ce in sud si sud-est ultimele rulari ale modelelor numerice matematice indica o vreme mai degraba specifica inceputului de luna martie – fara precipitatii, calduroasa, insa cu vant destul de activ.