Urmatorul interval va fi caracterizat în România prin manifestari de instabilitate accentuata a vremii cu precadere in regiunile vestice, nordice si centrale ale tarii. Aversele puternice de ploaie specifice lunii iunie vor fi asociate in mare parte unui sistem depresionar situat in sudul Peninsulei Balcanice, ploile urmand sa se desfasoare in principal pe partea posterioara a fronturilor reci. Din punct de vedere termic vom avea o vreme in general normala, cu exceptia primelor zile ale saptamanii cand mai ales in regiunile extracarpatice temperaturile vor fi situate usor sub normele climatologice ale perioadei.
Luni vremea va fi in general instabila in sudul Transilvaniei, Banat, Muntenia, Oltenia, Dobrogea si sudul Moldovei, unde vor cadea pe arii relativ extinse averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in special in cursul dupa-amiezii. Desi cantitatile de apa nu vor mai fi la fel de insemnate precum cele de la precedentul ciclon, local se mai pot atinge 10-15 mm si izolat 20-30 de mm. Nu vor lipsi nici intensificarile de vant asociate momentului de inceput al averselor (cand rafalele pot atinge chiar si 70-80 de km/h) sau grindina de dimensiuni mici si medii, pe spatii izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana, 25-30 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 19-24 de grade in Moldova.
Marti vremea se va ameliora ca aspect in cea mai mare parte a tarii, cerul urmand sa devina variabil spre mai mult senin. In cursul pranzului izolat la munte, in Transilvania, Maramures, Banat si Oltenia vor fi posibile cateva averse trecatoare de ploaie, insa de aceasta data cantitatile de apa vor fi scazute, doar cu totul izolat la munte putandu-se atinge 10-15 mm. Vantul va sufla in general slab in majoritatea regiunilor, cu exceptia Campiei de Vest si a litoralului, unde in cursul dupa-amiezii poate avea unele intensificari temporare la tare. Temperaturile maxime vor fi in scadere (mai ales in sudul tarii) si se vor incadra in general intre 18 si 23 de grade in Transilvania si Maramures, 19-24 de grade in Banat si Crisana, 20-25 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu valori usor mai scazute posibile a se inregistra in Oltenia, unde nebulozitatea va fi mai ridicata) si 17-21 de grade in Moldova.
Miercuri in regiunile extracarpatice vremea va fi in general frumoasa pe intreg parcursul zilei, doar cu totul izolat (in zonele submontane) fiind conditii pentru cateva averse slabe de ploaie. In vestul, centrul si nordul tarii instabilitatea vremii va fi ceva mai ridicata, astfel incat aici in cursul dupa-amiezii local se vor produce averse de ploaie insotite de descarcari electrice, cu toate ca nu sunt asteptate cantitati importante de apa, caracterul averselor urmand sa fie unul mai degraba trecator. Vantul va sufla in general slab in toate regiunile tarii, doar in zona Luncii Dunarii si a litoralului putand sa bata mai tare in cursul pranzului (dar cu rafale ce nu vor depasi 50 de km/h). Maximele termice se vor incadra in general intre 19 si 24 de grade in Transilvania si Maramures, 20-25 de grade in Banat si Crisana, 19-24 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 17-21 de grade in Moldova.
Joi tiparul circulatiei atmosferice la nivelul sud-estului Europei va ramane aproape neschimbat fata de ziua precedenta, in consecinta aria de instabilitate se va mentine in regiunile intracarpatice, unde in cursul dupa-amiezii se vor produce local averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in timp ce in sudul si in estul tarii vremea va ramane in general frumoasa pe tot parcursul zilei, cu un cer variabil spre mai mult senin. Singura diferenta fata de ziua de miercuri va consta in faptul ca aversele din vest, centru si nord pot fi ceva mai consistente, pe fondul cresterii usoare a temperaturilor si implicit a instabilitatii. Vantul va sufla in general slab in regiunile intracarpatice ale tarii, in timp ce in sud si est va fi moderat, chiar cu unele intensificari temporare la tare dupa-amiaza in estul Moldovei si pe litoral. Temperaturile maxime vor urca la pranz pana spre 20-25 de grade in Transilvania si Maramures, 21-26 de grade in Banat si Crisana, 22-27 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 20-24 de grade in Moldova.
Vineri instabilitatea vremii se va mentine in regiunile intracarpatice si la munte, unde mai ales dupa orele pranzului se vor semnala local averse de ploaie insotite de descarcari electrice. In sud si est, pe langa faptul va aversele vor lipsi aproape in totalitate, valorile termice vor creste, urmand sa se incadreze in normele climatologice ale perioadei, dupa o prima parte a saptamanii ceva mai rece. Vantul se va intensifica treptat in estul Romaniei, unde va sufla moderat spre tare in special dupa orele diminetii, in timp ce in celelalte regiuni va fi mai mult slab, cu unele intensificari temporare la tare doar in zonele montane inalte. Maximele termice vor fi situate in general intre 20 si 25 de grade in Transilvania si Maramures, 22-27 de grade in Banat si Crisana, 23-28 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 21-26 de grade in Moldova.
Weekend-ul va cunoaste o instabiltate ridicata a vremii in toata tara, pe masura ce un talveg depresionar va traversa treptat intreg sud-estul Europei incepand de sambata. Pe arii extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina, de aceasta data astfel de fenomene urmand sa se semnaleze si in sudul si estul Romaniei. Temperaturile maxime vor scadea usor in vestul, centrul si nordul tarii mai ales in cursul zilei de duminica, insa in zonele extracarpatice acestea se vor mentine la valori destul de ridicate (desi normale pentru aceasta data): 25-30 de grade Celsius.