Primele zile ale lunii lui Răpciune vor continua să fie mai calde în comparație cu media climatologică a perioadei, în pofida unei ușoare răciri cu 2-3 grade Celsius la nivel național în a două parte a intervalului. Astfel, în sud-vestul țării temperaturile vor mai atinge și depăși ușor pragul caniculei de 35 de grade Celsius, în sudul Olteniei fiind posibile luni chiar și valori maxime de până la 37 de grade. Luni și marți cerul se va menține variabil spre mai mult senin în majoritatea zonelor, cu excepția munților și a Moldovei, unde izolat se vor semnala averse slabe de ploaie. Miercuri și joi instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și răzleț de grindină, iar izolat cantitățile de apă estimate a se acumula vor fi mai însemnate.
Vremea luni, 2 septembrie
Luni vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în aproape toată țara. Doar în munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali în cursul prânzului vor cădea unele averse slabe de ploaie, în mod izolat. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în Banat și în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 33 de grade în Transilvania și Maramureș (cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 32-37 de grade în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia și 29-34 de grade în Dobrogea și Moldova.
Vremea marți
Marți în prima parte a zilei cerul va fi mai mult senin în toată țara, însă Vremea.ro prognozează că după orele prânzului la munte și în Moldova se vor semnala în mod local câteva averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, averse ce vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla mai mult slab în regiunile intracarpatice și slab până la moderat, cel mult moderat în sud și est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș, 28-33 de grade în Banat și Crișana, 31-36 de grade în Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în zona Luncii Dunării) și 28-33 de grade Celsius în Dobrogea și Moldova.
Vremea miercuri
Miercuri local în Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei și în Dobrogea vor cădea mai ales în cursul după-amiezii averse de ploaie însoțite de fenomene electrice. Cantitățile de apă estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative, doar cu totul izolat urmând să se strângă până la 15-20 de mm. Vântul va sufla slab în centrul, vestul și sud-vestul țării și slab până la moderat, cel mult moderat în est și sud-est. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă în aproape toate zonele țării, vor fi încadrate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 29-34 de grade în Oltenia și Muntenia și 27-32 de grade în Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral și în estul Deltei Dunării.
Vremea joi
Joi un front atmosferic slab definit va afecta mai ales jumătatea nordică a teritoriului prin averse de ploaie însoțite de fenomene electrice și izolat de grindină de mici dimensiuni. Toate aceste fenomene se vor semnala pe spații relativ extinse, iar izolat cantitățile de apa ce se vor acumula vor ajunge până la 20-30 de mm. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în Dobrogea. Maximele termice vor urca la prânz până spre 25-30 de grade în Transilvania și Maramureș, 27-32 de grade în Banat și Crișana, 29-34 de grade în Oltenia și Muntenia și 27-32 de grade Celsius în Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul Dobrogei și în sudul Moldovei.
Din păcate, nu s-a confirmat prognoza, astfel că a plouat frumos o jumătate de oră bună marti la Cluj, deşi nu era prognozată ploaia decât la munte şi în Moldova iar acum când scriu, joi, nici vorbă de frontul atmosferic anuntat în jumătatea de nord a ţării….,, dimpotrivă, soare şi ceva picături în sud nesemnficative.